Zanimljivosti

Biskup Uzinić primio Anu Konjuh

konjuh biskup 01

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je jutros dubrovačku tenisačicu Anu Konjuh s obitelji u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku.

Razlozi za ovaj susret su Anini vrhunski sportski rezultati, ali i borba cijele obitelji s zdravstvenim problemom kojeg je imala Anina sestra Antonija, objasnio je biskup Uzinić.

– Obitelj je pokazala da u teškoj situaciji, u povezanosti međusobnoj, u povezanosti s Crkvom kojoj pripadaju, a onda i s Bogom, mogu odoljeti svemu i napraviti ono što treba. Drago mi je da u tim svim situacijama, bilo onom što je u našim ljudskim očima dobro kao što su vrhunski rezultati, ali i u ono što mi ljudi vidimo kao nešto teško i loše u bolesti, oni uspjevaju ostati na nogama i ići dalje, biti jedinstveni i svjedočiti svojim jedinstvom i svojom otvorenošću i Bogu i bližnjima što znači biti kršćanin, što znači biti kršćanska obitelj u ovom našem suvremenom svijetu – izjavio je tom prilikom biskup Uzinić.

Upoznajući se bolje s obitelji Konjuh dubrovački biskup dao im je podršku, kako onu ljudsku tako i molitvenu koju kao biskup može dati.
Otac Mario izrazio je u ime cijele obitelji zahvalnost biskupu Uziniću što ih je primio i sreću što je na taj način i Crkva kojoj pripadaju prepoznala Anine rezultate. Upoznali su biskupa s Aninim rezultatima i planovima. O značenju vjere u njihovom životu otac je rekao:

– Mi smo obitelj koja je na taj način odgojena od naših predaka koji su nam vjeru usadili tako da ja i supruga isto to prenosimo našoj djeci, to je ono što je najbitnije u životu. Da znamo tko smo, što smo i odakle smo. Ta vjera je i dio našeg života. Ana igra i nastupa po cijelom svijetu, ali uvijek je ono osnovno da se zna odakle dolazi i što predstavlja. Imali smo problem sa drugom kćerkom, Božja je milost bila na djelu, mi smo sigurni u to i uvjereni. Bog je nju ozdravio, stavio ruku na nju, to je dalo dodatni motiv Ani i usljedili su izvanredni teniski rezultati kojima se zadivio cijeli teniski svijet. Zahvalni smo zaista Bogu na svemu što nam je dao, na zdravlju, sreći, radosti. I rekao sam: bili smo u paklu, sada smo u raju i nadamo se da ćemo tu ostati dugo! – kazao je Anin otac Mario.

Petnaestogodišnja Ana također je zahvalila biskupu Uziniću što ih je primio, te izrazila zahvalnost Bogu na svim rezultatima kao i na tome što je njezina sestra ozdravila, te progovorila o svojim teniskim planovima za budućnost.

Obitelj Konjuh je biskupu Uziniću za uspomenu darovala jedan reket s kojim je Ana pobjeđivala, a biskup Ani zlatni medaljon s likom sv. Vlaha, što je darovao i dubrovačkim vaterpolistima i paraolimpijcu Mihovilu Španji. Susretu je nazočila cijela obitelj Konjuh među kojima i Anina sestra Antonija kojoj je Ana posvećivala svoje pobjede.

Pročitajte još

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

Dulist