Zanimljivosti

Bili ste u pravu. Imate manje kilograma nego što vaga pokazuje

shutt plaza

Novo istraživanje donosi sjajne vijesti. Naime stručnjaci tvrde da zapravo težimo manje nego što mislimo

Kako se približava sezona kupaćih kostima, sve češće se odlučujemo stati na vagu i hrabro pogledati što pokazuje kazaljka. Nakon toga većina zaključi da, s obzirom da na sebi imaju traperice, majicu, donje rublje, pa čak i čarape, sigurno mogu oduzeti barem dva kilograma. Poznato, zar ne?

Upravo su se tim fenomenom pozabavili i znanstvenici u novoj studiji, objavljenoj u časopisu International Journal of Obesity, te su istraživanjem otkrili koliko si doista kilograma možemo oduzeti s obzirom na odjeću, prenosi tportal.hr

Znanstveni tim sa Sveučilišta u Sjevernoj Dakoti tako je za potrebe istraživanja sudionike istraživanja vagao s i bez odjeće i to u različitim godišnjim dobima želeći provjeriti može li se tijekom vaganja u zimskoj odjeći oduzeti više kilograma u odnosu na ljetnu odjeću, prenosi Time.

Konačni rezultati pokazali su da se muškarci i žene razlikuju i po pitanju težine odjeće. Tako se muškarci češće važu u težoj odjeći dok su žene sklonije odjenuti nešto lagano prije nego stanu na vagu. Krajnje brojke pokazuju da muškarci nakon vaganja u odjeći mogu oduzeti oko 1,13 kilograma dok žene ne mogu oduzeti ni kilogram, točnije 900 grama. A to vrijedi, napominju znanstvenici, za svako godišnje doba. Stoga ako se važete u vunenom puloveru ili pak u potkošulji, sada točno znate koliko vam odjeća zapravo dodaje na težini.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist