Aktualno

„Bili ste preplaćeni!“

andro vlahusic 003

U jeku uraganskog preuzimanja vlasti u srpnju 2009. godine, zbog navodne loše situacije u gradskoj blagajni i opće štednje, Andro Vlahušić kao tada novopečeni gradonačelnik donio je odluku o tzv. linearnom smanjenju plaća zaposlenicima gradske uprave za 10 posto, a za dužnosnike 15 posto.

Zbog takvog poteza Vlahušić je privukao pozornost nacionalne javnosti, a mnogi zaposlenici ostali su bez 300 pa čak do 1000 kuna iznosa mjesečne plaće. Naravno, riječ je tek o najgrubljoj procjeni. Danas je, barem po gradonačelnikovim izjavama, financijska situacija izvrsna.

Stoga nas je, u osvit gradonačelnikove predstojeće predizborne kampanje, zanimalo namjerava li gradonačelnik zbog te trenutne 'izvrsne financijske situacije' sada linearno povećati plaće, odnosno vratiti ih na razinu prije srpnja 2009. godine. Ipak, iz gradske uprave takvih naznaka nema.
 
Plaće otišle na Tvornicu ideja
 
– Plaće gradskih službenika i namještenika, ali i dužnosnika povećat će se kao i svim poreznim obveznicima u Dubrovniku smanjenom stopom prireza na porez na dohodak. Drugih izmjena neće biti, jer smatramo da su plaće u Gradu Dubrovniku primjerene poslovima koje obavljaju zaposlenici – odgovorili su nam.

Dakle, što se Vlahušića tiče, može se zaključiti kako ne samo da se plaće neće vratiti na staro, već se smatra kako su plaće tek s tim rezanjem postale primjerene obimu poslova zaposlenika! Prema Vlahušiću, prije 2009. godine zaposlenici Gradske uprave bili su – preplaćeni!

– Odluka o smanjenju plaća pokazala se kao jedna od najboljih u mandatu, a ušteđena sredstva upotrijebili smo i upotrebljavat ćemo ubuduće u stvaranje novih radnih mjesta u projektima poput kreditiranja studenata, poduzetničkog inkubatora, Tvornica ideja – naveli su nam iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović

ŽALE SE U SUSJEDSTVU Debalk od sezone u Crnoj Gori, najgora sezona u Budvi ikad!

Dulist

NEDJELJNI ĐIR PO GRADU Pogledajte tko je sve bio na špici

Dulist