Grad

‘BIJELO POLJE’ Nekad dječje igralište, a danas sramota usred grada

bijelo polje igraliste0000

Ono što je nekad bilo uređeno igralište s kojeg je svakodnevno odjekivala dječja cika i vika danas je neprepoznatljiva i zarasla džungla u kojoj ćete, ako se kroz nju uspijete probiti, naići samo na korov, draču, raslinje i odbačeno smeće.

Tako bi se danas moglo opisati površinu koja je nekad bila dječje igralište u gradskom naselju Hladnica, a koje stariji stanovnici znaju i pod imenom ‘Bijelo polje’. Kad smo ga krenuli tražiti mislili smo da to neće biti problem, jer zar je ikad teško ne primijetiti dječje igralište? Međutim, ono što smo zatekli neugodno nas je iznenadilo.

Ostale tek štange
Stanari Ulice od Hladnice svakodnevno prolaze pored ove prave gradske rugobe, zapravo više ni ne pitajući zašto se nekadašnje okupljalište djece i mladih pretvorilo u neprepoznatljivu i neprohodnu zelenu površinu. Na nešto što je nekad bilo igralište podsjećaju tek visoke štange na rubovima ‘igrališta’, za koje pretpostavljamo da su nekad imale neku funkciju, a danas strše kao tužni podsjetnik na neka sretnija vremena.

Okupljalište ‘ispičutura’
Inače, ništa bolje stanje nije ni na šetnici uz ‘igralište’, gdje smo spazili jednu ‘sklepanu’ klupu za odmor, prepunu kantu za smeće i oko njih još podosta otpada. Po sadržaju (prevladavaju boce alkohola) više vjerujemo kako je riječ o omiljenom okupljalištu lokalnih ‘ispičutura’, nego lokalne djece i mladih.

Naravno da se vrijedi zapitati kako je moguće da se u bogatom gradu, ‘najbogatijem u Hrvatskoj’, kao što je Dubrovnik, koji brine za svoje najmlađe građane uopće može dogoditi ovakav slučaj potpunog zapuštanja jedne za djecu vrijedne površine.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist