Sport

BICIKLISTIČKI MARATON 5 i pol dana vozili od Ovčare do Dubrovnika

Biciklijada1

Članovi biciklističke udruge Brod vozili su ukupno pet i pol dana krenuvši na put 28. lipnja s Ovčare, preko Vinkovaca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Novske, Kutine, Popovače, Siska, Petrinje, Gline, Vojnića, Karlovca, Duge Rese, Senja, Starigrad Paklenice, Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Ploča, Stona, Slanog. Posljednju etapu bicklisti su vozili do Dubrovnika gdje su stigli danas oko 12.00 sati.

6. Memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik ima za cilj odati počast palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata u najviše pogođenim dijelovima Hrvatske. Članovi udruge Brod komentirali su kako je put bio naporan, ali su poneseni entuzijazmom i svojim ciljem – da se ratno vrijeme ne zaboravi – uspješno savladali ove zahtjevne dionice.
Biciklistička udruga Brod ovim putem promovira i biciklizam, a pored sportskog, rekreativnog i povijesnog cilja 6. Biciklistički Ultramaraton također želi povezati županije panonske i jadranske Hrvatske te potaknuti regionalni razvoj, turizam i suradnju na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

Predstavnici TZ grada Dubrovnika dočekali su bicikliste na Pilama, koji su zatim koji pošli na izlet žičarom na Srdj te će se prošetati gradskim zidinama. Za njih je organizirana večera u restoranu Kopun.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte treninge s ljetne škole atletike

Dulist

HRVATSKA DIŠE ZA DRAŽENA Spektakl u čast legende okuplja svjetske košarkaške zvijezde

Dulist

BARAKUDEU19 Velikom pobjedom nad Turskom do četvrtfinala

Dulist