Županija

BEZ ŠTANDOVA NA MAGISTRALI Za nekoliko dana prijedlog novih pozicija

placa mandarine005

Problem prodaje poljoprivrednih proizvoda na nelegalno postavljenim štandovima uz Jadransku magistralu nije ništa novo, no najnovija zbivanja, točnije, Rješenje o hitnom izmještanju štandova, ovaj je problem aktivirala, a ljudima koji ovdje godinama rade, onemogućila daljnju prodaju, te dala rok za njihovim uklanjanjem. Do 10. ožujka prodavači će znati moguće druge pozicije za štandove.

Izmještanje je vlasnicima naložila vodopravna inspekcija, te tako onemogućila daljnju prodaju, te dala rok za uklanjanje štandova. Vršitelj dužnosti pročelnika za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović i gardonačelnik Ploča Krešimir Vejić sudjelovali su na radnom sastanku o ovoj problematici. Svjesni zakonskih regulativa, vlasnici štandova su ponovili da je jedino što žele legalna pozicija za prodaju svojih proizvoda, ne bježeći i od eventualnih koncesijskih obveza.

Gradonačelnik Ploča Vejić zatražio je od predstavnika Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta prijedlog prihvatljivih pozicija za štandove.
-Kao gradonačelnik, spreman sam stati uz njih, te molim prisutna dva javna poduzeća da nam daju prihvatljivu poziciju na koju bi se spomenuta prodajna mjesta mogla izmjestiti, a koja bi udovoljavala zakonskim regulativama Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta – rekao je Vejić.

Na gradonačelnikov upit da izdvoji prihvatljivu poziciju na koju bi se postojeći štandovi trebali izmjestiti, Erceg je odgovorio, te se, sukladno zaključku ovoga sastanka, do 10. ožujka čeka odgovor Hrvatskih voda o mogućim pozicijama, dok će nositelj projekta biti Grad Ploče.
Hrvatske ceste će također izdvojiti uvjete, te odgovoriti na upit gradonačelnika Vejića i ponuditi prihvatljive pozicije.

Na prigovore predstavnika prodavača predstavnik Hrvatskih voda, Joško Erceg odgovorio je kako su krajnji proces uklanjanja štandova, ubrzale i međusobne prijave vlasnika štandova.

Ivica Tutman u ime Hrvatskih cesta naglasio da je njihova zadaća štititi cestovni pojas. Upoznao je prisutne i s nalazom prometne inspekcije, koja je također spomenute štandove ocijenila kao opasne, te navela kako direktno ugrožavaju promet.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist