Cheesecake obožavam jednako kao i bijelu čokoladu, a još više volim kada je desert gotov za manje od pola sata. Ako i vi volite jednostavne deserte onda svakako isprobajte recept za ovaj ukusan i lagani cheesecake s bijelom čokoladom. U smjesu od sira i čokolade po želji možete umiješati i svježe voće kao što su maline ili jagode.
Piše: Jannette Razum / Slatki svijet
Sastojci
Podloga od keksa
120 g mljevenog keksa
65 g maslaca
Krema od sira
200 g bijele čokolade
300 g krem sira
150 ml slatkog vrhnja
Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte u kalupu promjera 26-28 cm poduplajte količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.
Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag.
Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini.
Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježeg voća ili voćnog preljeva.
Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.