DuList IN

Bez nagrade, no s novim idejama!

ljsf sipan 02

Predstavnici Ljetne škole filma Šipan boravili su na jubilarnoj 50. reviji filmskog i video stvaralaštva, koja se od 4. do 7. listopada održala u Zadru.

Revija je zamišljena kao nacionalno natjecanje za školske filmske – video skupine te klubove koji rade s djecom, a koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Šipanski filmaši bili su jedini predstavnici Dubrovnika sa svojim prošlogodišnjim filmom „Otmičar“. Uz njih, južnije od Splita sudjelovala je još samo Osnovna škola Petra Kanavelića iz Korčule. Osim Ljetne škole filma Šipan, udruga „Luža“ je redovito i uspješno zastupljena na srednjoškolskim revijama.

Od ukupno zaprimljenih 194 rada stručni žiri u sastavu Simon Bogojević Narath, predsjednik, Maja Flego, Krešimir Mikić, Boris Poljak, Snježana Tribuson i Slaven Zečević uvrstili su šipanski film u devedesetak radova koji su kroz sedam revijskih projekcija prikazani u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

Nažalost, mladi filmaši ostali su „kratki“za nagrade, no sudjelovanje u zadarskoj reviji filma dalo im je nove ideje i poticaje koji će se realizirati u budućim filmovima malog filmskog Šipana.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Na Stradunu u smiraj dana

Dulist

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

Dulist

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist