Hrvatska

Besplatna cestarina na A1 do ponedjeljka radi lakšeg prijevoza pomoći do Petrinje

autocesta 5

Radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom na području Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske autoceste proteklog u utorka prestale naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak. Razdoblje besplatne cestarine na A11 za sve korisnike produžava se do ponedjeljka 4. siječnja 2021. godine do 8 sati.

– Ovim putem apeliramo na sve građane diljem Hrvatske koji u osobnom aranžmanu organiziraju dostavu i prijevoz humanitarne pomoći i medicinske opreme vozilima koja na sebi nemaju vidljivo istaknute oznake Hrvatskog Crvenog križa da nam pošalju zahtjev za besplatnim prolaskom na e-mail: humanitarna.pomoc@hac.hr – ističu iz Hrvatskih autocesta.

Međutim, zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom te zbog stvaranja kolona na ulazima u Sisak i Petrinju, Ravnateljstvo civilne zaštite apelira na građane da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr.

– Slijedom navedenog i naša sugestija je da humanitarnu pomoć dostavite u najbliže prostorije Hrvatskog Crvenog križa od kuda će organizirano biti dostavljena na potrebita mjesta. Ponosni smo što je cijela Hrvatska ponovno pokazala veliko srce i što smo se i mi odmah uključilii pomogli. I nadalje činimo sve kako bismo doprinijeli efikasnoj i brzoj dostavi humanitarne pomoći, kao i pomoći u raščišćavanju ruševina. HAC je u kontaktu sa službama za spašavanje te smo ponudili pomoć u strojevima i ljudstvu. Vatrogasne postrojbe HAC-a spremne su se po pozivu uključiti u akciju pružanja pomoći stradalima u razornom potresu u Petrinji, Sisku i okolici – istaknuli su iz HAC-a.

Pročitajte još

Naknade za nezaposlene strancima i kad je sporazumno prekinut radni odnos

Dulist

NOVA DRAMA U DOMOVINSKOM POKRETU “Ova stranka više ne postoji, radi se o primitivnoj bandi”

Dulist

TURISTIČKA RAZGLEDNICA U srcu sezone na makarskom kolodvoru

Dulist