Aktualno

Benić iz Dubrovačkih zalazaka sunca: Od države potražujemo 14 milijuna eura

marinko benic16 15

Dubrovački zalasci sunca tvrtka koncesionar plaže u Uvali Lapad koja je pokrenula postupak likvidacije tražit će od države isplatu 14 milijuna eura! To nam je potvrdio likvidator Marinko Benić, dosadašnji član uprave društva.

– Prije pokretanja postupka likvidacije pokrenuli smo postupak mirenja s Državnim odvjetništvom u kojem iskazujemo našu tražbinu prema Republici Hrvatskoj u visini od 14 milijuna eura, a što je inicijalna procjena naših ulaganja u plažu Sumratin – rekao je Benić te na naš upit objasnio zašto Dubrovački zalasci sunca nisu pokrenuli stečaj već likvidaciju tvrtke.

– Vlasnici su odabrali likvidaciju, a ne stečaj, jer namjeravaju u potpunosti namiriti sve vjerovnike Dubrovačkih zalazaka sunca bez ikakvih diskonta. Odluka o likvidaciji potvrda je odluke vlasnika da neće ni na koji način izbjegavati plaćanje obveza. Kad je o vjerovnicima društva riječ, objavljen je poziv za prijavu njihovih potraživanja za koju imaju rok od šest mjeseci. Po proteku spomenutog roka bit će poznato kolika su ukupna potraživanja vjerovnika prema društvu – iznio je Benić.

Naglasio je također kako je navedeno ulaganje “nastalo prema planovima uređenja Dubrovačko-neretvanske županije i natječaja za koncesiju iz 2015. godine”.

– Sve što je izgrađeno predstavlja imovinu Republike Hrvatske, kao i da se naša tražbina od Republike Hrvatske u ovom trenutku svodi na naknadu ulaganja – iznio je likvidator društva.

Na naše pitanje imaju li Dubrovački zalasci sunca suglasnost za davanje u potkoncesiju za novi objekt na plaži, Benić je odgovorio sljedeće:

– S obzirom na to da je društvo u likvidaciji, a koncesija poništena unatrag, ne bi niti bilo moguće davati objekte u potkoncesiju. Predmetno područje spada u pomorsko dobro i jedini vlasnik koji ujedno ima pravo raspolagati njime, kao i svim objektima na istome je Republika Hrvatska – stoji u odgovoru DuListu.

Podsjetimo, Trgovački sud u Dubrovniku objavio je upis u Sudski registar promjena tvrtke, prestanak funkcije člana uprave, nastanak razloga za prestanak subjekta upisa te imenovanje likvidatora. Likvidatorom je imenovan dosadašnji član uprave Marinko Benić. Poznato je i da su se Dubrovački zalasci sunca našli na poreznoj ‘listi srama’ zbog duga za koncesijsku naknadu u visini od čak 822.041,20 eura.

Dulist je poslao upit i nadležnim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da se očituju po pitanju novonastale situacije s koncesionarom plaže u Uvali Lapad. Njihove viđenje stanja objavit ćemo čim dobijemo odgovore.

plaza uvala035plaza uvala034uvala plaza005

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist