Hrvatska

BDP drugog tromjesečja ove godine narastao za čak 2,8 posto!

shutt kune 01

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju ove godine 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je nešto brži rast nego u prethodnom kvartalu i veći nego što se očekivalo, prenosi dnevnik.hr.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u drugom tromjesečju ove godine 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je nešto brži rast nego u prethodnom kvartalu i veći nego što se očekivalo. Najveći pozitivan doprinos povećanju obujma BDP-a u ostvaren je rastom izvoza roba i usluga. Doprinos domaće potražnje ostvarenoj stopi realne promjene BDP-a bio je pozitivan.

Tehnički ministar financija Zdravko Marić izjavio je da je rast BDP-a u skladu s očekivanjima analitičara te da su djelomice ispunjena i očekivanja Vlade za drugo tromjesečje. -Uz stabilan i nešto malo usporen rast izvoza, u drugom tromjesečju je jako dobar rezultat polučila osobna potrošnja i, ono što jako ohrabruje, investicije- rekao je Marić. Napomenuo je pritom da investicije rastu preko šest posto u drugom tromjesečju.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist