Aktualno

Barkama kontra Jadrolinijine Judite

korcula prosvjed jadrolinija 130713(10)

U Korčuli je jučer održan Javni prosvjed za poboljšanje brzobrodskih linija i uspostavljanje dodatnih linija u ljetnim mjesecima. Stanovnici Korčule i susjednog Pelješca na 10 minuta su barkama blokirali pristup katamaranu „Judita“, 

državnog brodara Jadrolinije kojemu je Agencija za obalni linijski promet na liniji Korčula-(Prigradica)-Hvar-Split  dala koncesiju do 2017. godine. Problem je u tome što je 23-godišnji katamaran „Judita“ u odnosu na donedavnog koncesionara i katamaran ‘Krilo Jet’ sporiji i prima manje putnika. Procjenjuje se kako će se zbog „Judite“ i  rezerviranih karata za Hvar i Prigradicu smanjiti dolasci gostiju na Korčulu za oko 2.000 njih mjesečno, a plovidba produžiti za oko pola sata. Proteklih tjedana potpisivana je i peticija u kojoj je skupljeno oko 2.000 potpisa. Viđeni transparenti su jasno odaslali poruku što stanovnici najnaseljenijeg hrvatskog otoka misle i osjećaju o ovakvom potezu:

‘I mi smo Hrvatska, a katamaran je naša cesta. Povežite nas!’
‘Hoćemo veći katamaran, ako smo južno ne treba nam biti tužno!’
‘Izoliranost nije prednost!’

Banner 300x250 DU 1

Ivo Baldasar, sadašnji gradonačelnik Splita koji je prethodno vodio Agenciju za obalni i linijski promet  za Index.hr je izjavio: „Ja sam im spasio tu liniju. Koncesionaru se nije više isplatilo ploviti na njoj pa je onda Jadrolinija uskočila na tu prugu”

Pročitajte još

[FOTO] GRAND PRIX ‘PRIMORJE’ U Visočanima ‘pucalo’ preko 80 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH

Dulist

ZA ULTRAZVUK ŽIVOTA Žene Dubrovnika od danas imaju pristup vrhunskoj ginekološkoj skrbi

Dulist

GODIŠNJE PRIZNANJE ‘IMPERIAL’ Nominirajte učenike koji su se istakli nesebičnim pomaganjem

Dulist