Sport

BARCELONETA MORA PASTI “Samo pobjeda nas drži na putu za Final 6”

Jug

Samo pobjeda nas drži na putu za Barcelonu i Final 6 – istaknuo je jutros trener Juga Veselin Đuho na tiskovnoj konferenciji u najavi vrlo važne utakmice s Barcelonetom u Ligi prvaka.

– Barceloneta je najugodnije iznenađenje skupine jer su dosad pokazali izvrsnu igru. Svladali i Primorje i Jug, remizirali s Reccom. Krasi ih izuzetno brza i kvalitetna igra, a u sastavu imaju 6-7 španjolska reprezentativca te dva izvrsna srpska igrača Petkovića i Ubovića. Vratio se i Perrone, izvrstan napadač koji zna postizati lijepe golove, pa je tim situacija teža. Prošli smo turbulentno razdoblje od 15 dana gdje je najvažnije bilo igrače podignuti na bolju psihološku razinu – istaknuo je Đuho, koji smatra kako se do zadnjeg kola neće znati tko se plasirao na Final 6.

– Kalkulirao sam puno, ali nisam puno pametniji. Možemo biti prvi, ali i četvrti u skupini. Očekujem da Jug dobije sve kod kuće, Barcelonetu i Primorje, što će biti jako teško s obzirom kako smo izgubili zadnju utakmicu. I na početku smo tako sve postavili. Trebat će nam pobjeda protiv Egera u gostima. Ako Primorje svlada Recco, Recco ide s 10 bodova Olympiakosu s 9 bodova, a bazen u Pireju će biti pun i tamo se svašta može dogoditi. Na kraju nama ostaje utakmica u Pireju, koji bi dotad trebao već otpasti, jer ide i u Rijeku – analizirao je Đuho mogući rasplet skupine.

Andro Bušlje još uvijek je rekovalescent, ‘plivucka’ zadnjih 7-8 dana, ali nije radio s loptom te bi trebao biti spreman ‘oko 80 posto’, procjena je Đuha.

Kapetan momčadi Nikša Dobud očekuje kako će svi u momčadi biti zdravi kako bi mogli odigrati utakmicu bez blokada i ozljeda.
– Očekujem da ćemo zajedno doći do očekivane pobjede. U momčadi se dobro radi. Jug kod kuće mora ići na pobjedu i dat ćemo sve od sebe, pokazat ćemo srce, grist ćemo, posebno ako publika dođe u velikom broju, što nam je najpotrebnije. Prošli smo teško razdoblje, najviše zbog ozljeda i zgusnutog rasporeda. Nadam se da će nas ova utakmica izdići iz svih tih problema i da ćemo čvrstom igrom i borbenošću doći do pobjede. Tim bismo krenuli dalje i zaboravili na dva rezultata koja su nas poremetila – rekao je Dobud.

Dodao je kako je dosadašnja sezona bila fantastična, iznad Jugovih mogućnosti.
– Dobili smo Recca, remizirali smo s Primorjem, ali onda velikom razlikom izgubili u Gružu od Primorja. Uz sve ozljede, pukli smo u utakmici s Reccom, emotivno smo se ispraznili. Imamo i 5-6 momaka koji dosad i nisu igrali ozbiljan vaterpolo. Nas 4-5 starijih nosimo teret i teško je biti 100 posto. Osobno sam podbacio protiv Primorja i snosim odgovornost. Očekujem da će mladi momci nastaviti s afirmacijom, dobrom igrom i željom, i skupa s nama starijima doći do pobjede – kazao je Dobud.

Vratar Juga Marko Bijač uvjeren je kako će Jug pokazati pravo lice, odnosno kako protekle utakmice nisu bile najbolje izdanje. Bijač također zaziva pune tribine i snažnu podršku, jer su 3 boda prijeko potrebna za ostanak u konkurenciji za Final 6.

Predsjednik Juga Lukša Jakobušić istaknuo je kako će u završna dva i pol mjeseca momčad pokazati što zna.
– Svi znate kakva su bila očekivanja prije sezone, čuli ste da je naš kapetan Dobud nekoliko puta rekao da igramo ove sezone iznad svojih mogućnosti. Imamo igru i atmosferu. Usprkos dva poraza i remiju, možemo biti više nego zadovolnji jer sami odlučujemo o svojoj sudbini, odnosno plasmanu na Final 6. Ove godine nismo favoriti u nijednom natjecanju, ali baš zato je drukčije. Bilo bi posebno plasirati se na Final 6, doći u finale Jadranske lige i Prvenstva Hrvatske, pokušati i nešto osvojiti. To bi bilo najslađe – kazao je Jakobušić, dodavši kako promjenjena momčad nema imperativa, ali i kako Jug uvijek ima imperativ pred svojim navijačima.

– Tempo je ubitačan, ali želimo biti pozitivni jer sve je otvoreno. ovo je sezona sređivanja stanja u klubu i oko kluba. Sve nam ide i ovo nas neće poremetiti. Još čvršći i jači idemo na Barcelonetu i preostale utakmice – izjavio je Jakobušić.

Utakmica se igra u subotu u 16 sati uz izravan prijenos na HRT2.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist