Sport

BARAKUDICE IZBORILE POLUFINALE Pobijedile Nizozemsku, večeras ih čeka Španjolska

barakudice hvs

Hrvatska u vaterpolu nisu više samo Barakude, nisu više samo muške vrste svih uzrasta. Hrvatska u vaterpolu su lagano i žene. Ne, nemaju još medalja, velikih naslova, trofeja, iako kako se neke stvari odvijaju zadnjih godina, a s naglaskom na ovo ljeto, možda nećemo još dugo čekati i na medalju vaterpolistica, javlja HVS.

Hrvatska ženska vrsta do 19 godina plasirala se u polufinale Europskog prvenstva koje se igra u Zagrebu, nakon pobjede, kao suza čiste odnosno zaslužene nad Nizozemskom. Nakon Grčke, ‘pale’ su još jedne velikanke ovog sporta u europskim i svjetskim razmjerima, a to već onda dosta toga govori.

Naše su djevojke prvu polovicu utakmice bile potpuno ravnopravne sa suparnicama ili bi možda primjerenije bilo reći da su Nizozemke bile ravnopravne s nama. Hrvatska je bila ta koja je diktirala tempo, pa u konačnici i nadzirala rezultat. Nizozemska je uostalom vodila samo jednom i to kratko (1:2). Prve dvije četvrtine protekle su u izjednačenom vaterpolu, obostrano čvrstih, jakih obrana, a onda…

Početkom treće četvrtine prvo je Lara Srhoj s lijeve strane pogodila za 5:4, da bi u manje od pola minute naše djevojke postigle dva ‘brzopotezna’ gola. Nina Jazvin s lijeve strane za 6:4, te kapetanica Jelena Butić iz kontre za 7:4. Tri gola razlike – osam minuta prije kraja – slutilo je na dobro.

Tako je i bilo. Nizozemke su uspjele smanjiti (7:5), ali tada slijedi odluka, u posljednje tri minute. Neli Janković je izborila peterac kojeg je precizno realizirala Jelena Butić (8:5), da bi manje od dvije minute do kraja Ria Glas pogodila još jednom (9:5). To je bio kraj i odluka. Jesu Nizozemke postigle još dva gola, ali to je i bio maksimum koliko su mogle u malo preostalog vremena. Hrvatice su u polufinalu!

U polufinalu koje je na rasporedu već u petak od 19.00 sati, Hrvatska će se sučeliti reprezentaciji Španjolske.

– Stresna, teška utakmica protiv suparnice koje nisu odustajale, koje su „čupale”, pa čak i pred kraj kada smo imale 4 gola razlike. Nisu nam dale da se pomaknemo, ali mi smo ipak u svemu tomu bile nekako spretnije, spremnije i na kraju je rezultiralo pobjedom. Ovo nam je bila najteža utakmica, imala je strašno veliku važnost. Prve dvije četvrtine nam nikako nije išlo, Iva Rožić nam je bila s dvije osobne već u prvoj četvrtini. Bilo je lijepo pobijediti Grčku, danas još ljepše Nizozemsku, a bilo bi prekrasno sve ovo ponoviti protiv Španjolske – navela je Mia Šimunić, izbornica Hrvatske.

Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] FUN H20 OSVOJIO NASLOV PRVAKA! Igrači ponosno podigli pokal ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA U MONTE CARLU Dinamo saznao protivnike

Dulist

[FOTOGALERIJA] SJAJNO FINALE DIVLJE LIGE! Pokal ide preko Dupca, FUN H20 odnio pobjedu

Dulist