Sport

‘BARAKUDE’ U GRUŽU Pozvani Bijač, Bušlje i Dobud

Vaterpolo reprezentacija

Tri Jugaša – Marko Bijač, Andro Bušlje i Nikša Dobud – pozvani su na pripreme hrvatske vaterpolske reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak na pripreme koje počinju u ponedjeljak, 26. svibnja u 17.30 na bazenu u Gružu, zasad je pozvao deset igrača. Uz Jugov trojac tu su i Josip Pavić, Ivan Marcelić, Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Luka Lončar, Luka Bukić te Ivan Domagoj Zović. Ostatak reprezentativaca, većinom Primorjaša, na pripreme će doći nakon Final 6 u Barceloni.

Podsjetimo, Hrvatska je na Europskom prvenstvu, koje se od 14. do 26. srpnja igra u Budimpešti, smještena u skupini B s braniteljem naslova iz Eindhovena Srbijom, aktualnim svjetskim prvakom iz Barcelone i nositeljem bronce sa zadnjeg Eura Mađarskom te s Njemačkom, Francuskom i Španjolskom. U skupini A završili su srebrna iz Eindhovena i Barcelone Crna Gora, Italija, Grčka, Rumunjska, Rusija i Gruzija.

‘Barakude’ će turnir otvoriti protiv Srbije. Podsjetimo, na posljednjem Euru u siječnju 2012. godine u nizozemskom Eindhovenu Hrvatske je ostvarila najgori plasman u povijesti, osvojivši tek deveto mjesto.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist