AktualnoUrednički izbor

Banci se vratili na Zelenu placu, vrata otvorila i lapadska tržnica

placa grad10

U nešto izmijenjenom obliku na Gundulićevu poljanu u ovu srijedu vratili su se banci s verdurom i voćem. Vrijedni prodavači i prodavačice iz okolice Dubrovnika ponudili su svoje proizvode nakon gotovo dva mjeseca izostanka s omiljene Zelene place.

– Jedva smo dočekali. Sve je ovo lijepo prispjelo. Nas je sedam i moramo imati po deset metara razmaka. Sve je freško, jučer spravljeno, tako da znate što jedete. Miriše domaći gnoj i voda. Jutros je sve dobro krenulo. Ne držim visoku cijenu tako da su patate 10 kuna što mislim da je primjereno – poručila nam je Paula Grbić iz Župa dubrovačke.

Na Zelenu placu dolazi, kako nam je ispričala, otkad joj je preminula svekrva, a prethodno tomu radila je u obližnjoj slastičarni gotovo 40 godina.

– Naučila sam svaki kamen i znam svako čeljade – rekla je za DuList gospođa Pave izrazivši još jednom zadovoljstvo što je konačno za svojim bankom.

Važno je napomenuti kako je banaka prethodno epidemiji koronavirusa bilo pedeset, a sad je taj broj pet puta manji. Radno vrijeme place ostalo je jednako – od sedam do 13 sati svakim danom te se itekako vodi računa o poštivanju epidemioloških mjera. To, međutim ne znači da će se ona ograditi kao ona gruška, ali će se paziti da u istom trenutku na prostoru place broj kupaca ne bude veći od broja prodavača.

Svoja vrata danas je otvorila i lapadska tržnica.

– Ukupno se za placu u Lapadu izradilo 10 banaka koji udovoljavaju propisima Nacionalnog stožera. Te banke ćemo po potrebi prebacivati s lapadske na gradsku placu, a ako interes prodavača na obje place naraste, dat ćemo izraditi dodatne banke – poručili su iz Sanitata Dubrovnik za naše čitatelje.

Jutarnji šušur s ovih dviju dubrovačkih tržnica donosimo u našoj foto i video galeriji.


Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist