Aktualno

Bajram u Gradu slavi 2400 turskih gostiju

turisti guzva159

Za ovogodišnju proslavu svog velikog vjerskog blagdana Bajrama, turski gosti ponovno su izabrali Dubrovnik, koji je već nekoliko posljednjih godina njihovo omiljeno odredište za jesenske vjerske praznike.

U Dubrovniku su trenutno turski gosti najbrojniji, s 32 posto udjela u ukupnom broju gostiju, odnosno trenutno ih u Dubrovniku boravi 2400. Tijekom 2012.godine Dubrovnik su posjetili 21000 gostiju iz Turske, što je za 8 posto više nego od siječnja do listopada 2011.godine.

Najviše turskih gostiju je u dubrovačkim hotelima, posebno Rixos Libertas, Dubrovnik Babin Kuk, Jadranskim luksuznim hotelima, Importanne Resort, Grand Hotel Park, Dubrovačkim vrtovima sunca i drugima.

Turisti iz Turske u Dubrovnik su doputovali najvećim dijelom organiziranim charter letovima za Zračnu luku Dubrovnik, ali i organiziranim autobusnim turama iz Bosne i Hercegovine i Crne gore.

U Dubrovniku je od početka godine ukupno ostvareno 662100 turističkih dolazaka ili 11 % više nego prošle godine, kao i 2 537 444 turističkih noćenja ili 12 % više nego prošle godine. Na današnji dan u Dubrovniku boravi 7430 turista, što je čak 67 % više nego na isti dan 2011.godine.

Pročitajte još

Otvara se restoran “Dinner in the sky” u Dubrovniku

Dulist

VOJNI BRODOVI ZABRINULI GRAĐANE Nema brige! Došli su vježbat!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u istražnom zatvoru!

Dulist