Sport

BADMINTON Srebro za Pomorce i cure iz Gundulića i Gimnazije

badminton skole

Krajem tjedna se u Dubrovniku u dvoranama OŠ Ivana Gundulića i OŠ Marina Držića održalo državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola u badmintonu.

Organizator natjecanja je Hrvatski školski sportski savez, a sudjelovalo je po 6 najboljih školskih ekipa u konkurencijama osnovnih škola (djevojčice i dječaci) i srednjih škola (djevojke i mladići).
Učenice i učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola zabilježili su izvrsne rezultate.

U konkurenciji osnovnih škola djevojčice OŠ Ivana Gundulića u sastavu Barbara Janičić, Nikolina Kabiček i Mara Palfi (voditeljica Ana Medo) osvojile su 2. mjesto. U skupini su osvojili prvo mjesto nakon pobjeda nad školama iz Rijeke i Kutjeva, a u polufinalu su bile bolje od djevojčica iz Čakovca sa rezultatom 3:2. Na kraju je u finalu sa rezultatom 3:2 od njih bila bolja OŠ Eugen Kumičić iz Velike Gorice.

Djevojke iz Gimnazije Dubrovnik u sastavu Margarita Tolja, Petra Caput, Mara Vlašić i Nika Vojvoda (voditelj Vlaho Zlošilo) su također osvojile 2. mjesto u konkurenciji srednjih škola. U skupini i polufinalu su pobijedile u sva tri meča po 3:0 i to ekipe iz Opatije, Osijeka i Velike Gorice, a u finalu su bolje od njih bile djevojke iz Sportske gimnazije iz Zagreba sa rezultatom 3:0. Treba napomenuti da je ovo Gimnaziji Dubrovnik treći put zaredom da osvajaju 2. mjesto na ovom natjecanju.

Kod mladića je u finalu srednjih škola nastupila Pomorsko-tehnička škola u sastavu Mario i Antonio Barkidžija, Luka Čučević i Matej Čolan (voditelj Martin Sentić) i od njih su bolji bili mladići iz Prve gimnazije iz Zagreba sa rezultatom 3:1, tako da su naši učenici na kraju osvojili 2. mjesto. U skupini su pobijedili Vinkovčane sa 3:0, a sa 1:3 izgubili od Zagrepčana. U polufinalu su bili bolji od ekipe iz Koprivnice sa rezultatom 3:2.

Više informacija se može vidjeti na http://www.skolski-sport.hr/ ili na facebook stranici “Hrvatski školski športski savez”.

 

Foto: Mirko Janičić

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist