Sport

BADMINTON Barbara srebrna i brončana, Nika i Marko brončani

aedium kup zupa 1

Četiri medalje osvojili su članovi Badmintonskog kluba Aedium na turniru 2. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (U13), kadete (u15) te mlađe juniore (U17), koji se ovog vikenda održao u dvorani OŠ Župa dubrovačka.

Najuspješnija je bila Barbara Janičić koja je kod mlađih juniorki osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu je od nje bolja bila prva nositeljica Inga Sadaić iz Zagreba, a prethodno je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Iru Misir iz Velike Gorice.

Drugu medalju, brončanu, Barbara je osvojila u konkurenciji mješovitih parova zajedno sa suigračem iz Čakovca Bornom Vadljom. U polufinalu su izgubili od prvih nositelja i kasnijih pobjednika para Sadaić/Meglić iz Zagreba.

Kod mlađih juniorki još je nastupila Leona Milković koja je u pojedinačno bila osma, a u mješovitim parovima je zauzela šesto mjesto u paru sa Filipom Kneževićem iz Čakovca.

Kod mlađih kadeta Nika Matana i Marko Janičić osvojili su brončanu medalju u konkurenciji mješovitih parova. U istoj konkurenciji Nika Masle i Maroje Musladin su biti šesti.

U pojedinačnoj konkurenciji Marko je bio nadomak još jednoj medalji, ali je u meču za treće mjesto izgubio od Ivana Kukle iz Novske i tako na kraju zauzeo četvrto mjesto.

Vrijedi istaknuti i peto mjesto Lane Korać u pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih kadetkinja s obzirom da Lana tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu.

Kod kadeta su nastupile Andrea Vlašić i Maja Makivić. Andrea je u mješovitim parovima osvojila peto mjesto zajedno sa suigračem iz Čakovca Ivanom Grubićem, dok je pojedinačno je bila deseta, a Maja petnaesta.

Na natjecanju je sudjelovalo 70 natjecatelja iz 11 klubova iz Dubrovnika, Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske, Pule i Splita. BK Aedium je nastupio sa 14 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca