Politika

Bačić ne očekuje Karamarkovu “osvetu”

hdz koruna090

Nakon dugog vijećanja i rasprave županijskih HDZ-ovci su odlučili – Nikola Dobroslavić izabran je za kandidata za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Kako se neslužbeno može čuti, za aktualnog župana glasovao je 41 član županijskog odbora, tri su bila protiv, a šest suzdržanih.

– Sada slijedi sastanak s predsjednikom Karamarkom i vjerujem da će podržati moju kandidaturu – naglasio je Dobroslavić.

Branko Bačić, predsjednik ŽO HDZ-a ne očekuje da bi predsjednik stranke Tomislav Karamarko zbog ovakvog stava odbora mogao isti i raspustiti.

– Predsjednik je oduvijek pokazivao veliko uvažavanje za naše mišljenje i mislim da će to učiniti i sada – zaključio je Bačić.

Podsjetimo, neslužbene informacije govore kako je Karamarko za kandidata za župana Dubrovačko-neretvanske županije želio istaknuti Nika Bulića, bivšeg direktota HTZ-a.

Tomislav Jurjević po završetku sjednice kratko je komentirao "HDZ nikad jači, nikad složniji", dok Dubravka Šuica, šefica dubrovačkog HDZ-a i potpredsjednica stranke nije željela komentirati.

Sad je očito na potezu Karamarko, koji će ili prihvatiti odluku Županijskog odbora ili će ga zbog neslaganja raspustiti.

Ranija vijest

Nikola Dobroslavić jedini je kandidat za župana. U tijeku je rasprava, a za govor se javilo nekoliko članova ŽO HDZ-a. Ovaj potez mogao bi značiti raspuštanje Županijskog odbora jer Nikola Dobroslavić nema potporu predsjednika Tomislava Karamarka, koji je za kandidata želio istaknuti bivšeg direktora HTZ-a Nika Bulića.

Iako je najavljeno da bi sjednica trebala završiti oko 20 sati, izgleda da neće tako lako završiti.

Rasprava je započela oko 17.30 sati, a nakon sjednice Predsjedništva.
 

Pročitajte još

NOVA DRAMA U DOMOVINSKOM POKRETU “Ova stranka više ne postoji, radi se o primitivnoj bandi”

Dulist

Mišo Krstičević odlazi s dužnosti gradonačelnika Ploča, grad će voditi Ivan Marević

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist