Sport

AUSTRALIAN OPEN Konjuh ‘okrenula’ Radwansku i prošla u 2. kolo!

konjuh usopen 17

Slavljem protiv Poljakinje Urszule Radwanske 0:6, 6:4 i 6:3 18-godišnja dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u drugo kolo prvog ovosezonskog Grand Slam turnira Australian Open.

Konjuh (87. na WTA ljestvici) je protiv sedam godina starije Poljakinje (108.), inače mlađe sestre četvrte igračice svijeta Agnieszke, loše otvorila meč i prvi set izgubila s glatkih 0:6 (Radwanska je iskoristila sve tri break prilike). Dubrovkinja je loše krenula i u nastavak meča te je na početku drugog seta bila u zaostatku 0:3. Ipak, od tog trenutka počinje igrati svoju igru te uspjeva osvojiti drugi set. U trećem setu Konjuh koristi dvije break prilike, jednu više od svoje protivnice, te dolazi do slavlja nakon sata i 53 minute igre.

Konjuh će u srijedu u 2. kolu igrati protiv 18-godišnje Ruskinje Darie Kasatkine (69.), koja je u 1. kolu izbacila 29. igračicu na WTA listi, 21-godišnju Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu. Podsjetimo kako se Ana nalazi u dijelu ždrijeba s najboljom svjetskom tenisačicom, prvom nositeljicom i braniteljicom naslova Serenom Williams, koja je sa 6:4 7:5 prošla Talijanku Giorgi u 1. kolu, a u 2. kolu čeka je Tajvanka Hsieh. Ako Williams i Konjuh budu uspješne, sastat će se u 3. kolu.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist