Sport

ATLETIKA Dubrovkinje odlične u Splitu, vratila se Josipa Bukvić

Josipa Bukvić (AK Dubrovnik)

Dubrovačka atletičarka i bivša državna prvakinja Josipa Bukvić nakon skoro dvije godine pauze vratila se na tartan i to na atletskom mitingu za mlađe kadete i kadetkinje te starije uzraste u Splitu u subotu, 9. veljače.

Nažalost, zbog lošeg vremena i velike kiše brojni natjecatelji otkazali su svoj dolazak, te je u konačnici na natjecanju sudjelovalo samo pet klubova među kojima je bio i Atletski klub Dubrovnik.

Bukvić (1997.), koja je dvije godine bila van atletike zbog ozljede, na mitingu je nastupila kao mlađa juniorka u bacanju koplja te ostvarila rezultat 31,32 metra.

Trenerica Daria Ljubojević istaknula je kako je zadovoljna Josipinim nastupom, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da Bukvić nije trenirala dvije godine zbog ozljeda, a da su uvjeti tijekom natjecanja u Splitu bili daleko od idealnih. Naime, tijekom discipline bacanja koplja padala je jaka kiša praćena vjetrom.

Kadetkinja Ivana Karačić (1999.) nastupila je u skoku u dalj i skoku u vis. Skokom u dalj od 5,12 metara osvojila je zlatnu medalju, dok je u skoku u vis s preskočenih 1,30 metara osvojila brončanu medalju. Kadetkinja Karla Vučetić (1999) bacala je koplje te s bačenih 17,24 metra osvojila srebrnu medalju.Trenerica Daria ljubojević istaknula je kako je zadovoljna nastupom svih atletičarki, a ponajviše nastupom Josipe Bukvić.

Važno je napomenuti kako se Josipa Bukvić priprema za Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske koje se održava u ožujku ove godine u Splitu.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist