Aktualno

Atlantska plovidba ostaje u Dubrovniku sa sjedištem, zaposlenicima i upravljačkom strukturom

Atlantska plovidba

Atlantska plovidba ostaje u Dubrovniku sa svojim sjedištem i svim zaposlenicima i upravljačkom strukturom – rekla je to na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik Sanja Putica, voditeljica odnosa s investitorima i javnošću ove kompanije. Objasnila je i zašto je kompanija prije godinu dana pristupila ponudi za povećanje temeljnog kapitala.
-Nekoliko je razloga zašto smo to napravili. Imali smo jedan veliki investicijski ciklus vezan za poslovno stambeni centar Batala koji i dalje čeka svoju krajnju realizaciju, ali ide svojim dogovorenim tempom. Imali smo i narudžbu tri nova broda u Kini za prijevoz rasutih tereta koji su nešto viših kapaciteta nego što su brodovi u našoj postojećoj floti. Naravno imali smo investiciju u Atlant polikliniku. Govorim sad o našoj konsolidaciji što se tiče matice. Mi smo s obzirom na IMO standarde koji su u prijevozu rasutih tereta pristupili jednom ugrađivanju novih uređaja na naše brodove. Samim time se, gledajući ukupno stanje svjetske flote, smanjila brzina jer sve više brodara mora pristupiti otkazivanju vožnje brodova na fosilna griva i pristupiti korištenju goriva koji imaju puno manji karbonski otisak – rekla je između ostalog Putica te naglasila kako Atlantska plovidba već tri godine svojevoljno predaje financijski izvještaj i time pokazuje svoj utjecaj na okolinu, od ispuštanja zagađenih voda do CO2, do plovidbe u zaštićenim morskim područjima, ali i utjecaja kojeg ostavljaju u okolini, društvenih i korporativnih pokazatelja.
– Mi u 2024. godini očekujemo značajno bolje rezultate – rekla je te posebno naglasila kako nastavljaju sa zapošljavanjem mladih ljudi i svim investicijama koje će sad biti lakše realizirati s obzirom na kapital koji su dobili završavanjem ponude o povećanjem temeljnog kapitala.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist

Raspisani natječaji za ravnatelje Lokruma i Dubrovačkih muzeja

Dulist