Sport

Aria Daniel Dinata obranio titulu na turniru Latvia International u Rigi!

ariel dinata

Aria Daniel Dinata, najbolji hrvatski senior u badmintonu, obranio je lani osvojenu titulu na turniru Latvia International koji se prošlog tjedna igrao u Rigi.
Inače, ovaj seniorski badmintonaš koji igra za Badmintonski klub Dubrovnik, po prvi je puta na međunarodnom turniru imao status prvog nositelja i u potpunosti ga opravdao od prvog do posljednjeg kola. Dobrom igrom, s lakoćom je riješio prva tri kola turnira davajući svojim protivnicima mrvice i to u trenucima pada koncentracije. Prvi pravi test uslijedio je tek u polufinalu gdje ga je čekao Azerbajdžanac Dicky Dwi Pangestu.
-Dinata je slavio rezultatom 21-8, 21-23, 21-13. također, imao je priliku sve to okončati u dva gema i sačuvati više snage za finale, no na sreću to se nije osjetilo u susretu protiv Francuza Valentina Singera.
Iako je izgubio prvi gem relativno lagano (21-14), Daniel se brzo vratio u nastavku i osvojio drugu dionicu s 21-12. Nakon toga je imao većinu trećeg gema pod kontrolom, a u konačnici je osigurao i nekoliko meč-lopti, te je slavio rezultatom 21-18 u odlučujućem gemu – objavljeno je na stranici Hrvatskog badmintonskog saveza.
Daniel je tako obranio lanjske bodove, te će barem zadržati, ako ne i malo popraviti svoje stanje na svjetskoj rang ljestvici.

Sretan sam što sam obranio svoju titulu u Latviji Future Series 2024. Hvala svima koji su došli i pružili mi podršku. Bila je nevjerojatna atmosfera – napisao je Aria Daniel Dinata na svom Instagram profilu.

Foto: Instagram 

Pročitajte još

BARAKUDICE ČETVRTE U EUROPI Veliki uspjeh vaterpolistica unatoč izgubljenoj medalji

Dulist

SUTRA PO BRONCU! Barakudice izgubile u polufinalu od Španjolske, a sutra se bore za treće mjesto

Dulist

BARAKUDICE IZBORILE POLUFINALE Pobijedile Nizozemsku, večeras ih čeka Španjolska

Dulist