Grad

APEL MOKOŠANA Naša djeca na putu do škole prelaze ulicom bez pješačkog prijelaza!

mokosica pjesacki

Skupina građana Ulice Između dolaca u Novoj Mokošici obratila se udruzi Sigurnost u prometu Dubrovnik, a sve kako bi se poradilo na sigurrnosti stanovnika, prvenstveno djece.

Udruga je na Facebooku objavila njihovu molbu, koju i mi prenosimo, a udruga moli odgovorne Grada Dubrovnika da zbog sigurnosti djece odgovore i učine traženo:

-Javljam Vam se s molbom za pomoć, a u ime roditelja djece koja žive u zgradama, tj. u 20 ulaza u Ulici između dolaca u Novoj Mokošici! Naša djeca svakodnevno na putu do škole trebaju prijeći Ulicu Marina Kneževića u kojoj nema označen, tj. iscrtan niti jedan pješački prijelaz. Prema dogovoru sa Sjednice vijeća roditelja OŠ Mokošica od 12. lipnja 2017., a na zahtjev roditelja, škola je poslala dopis sa zamolbom za pješačkim prijelazom 26. lipnja 2017. Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu i Upravnom odjelu za promet, stanogradnju i razvojne projekte grada Dubrovnika, te je isti ponovno poslala 25. kolovoza 2017. odjelima i gradonačelniku jer do tada nismo dobili nikakav odgovor vezano za prijelaz, a početak školske godine se približio. S istim zahtjevom su roditelji bili krenuli i prije 6 godina, ali se nažalost, ni do dana današnjega nije se ništa riješilo po tom pitanju.
U privitku Vam šaljem dopis poslan nadležnim službama i kartu s Google mapa u kojoj je označena Ulica Marina Kneževića bez ijednog pješačkog, a koja je jedan od svakodnevnih pravaca kretanja djece u školu i iz škole te mjesta u Ulici od izvora gdje postoje 3 pješačka prijelaza. Nadam se da ćete nam uspjeti pomoći! – apel je stanovnika Mokošice.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist