Aktualno

ANTE VLAŠIĆ ‘Nema svrhe smanjivati javnu površinu samo da bi je se smanjilo’

ante vlasic

Zadovoljni smo prijedlogom gradonačelnika. Istina, to nije maksimum koji bi nama odgovarao, ali s obzirom na zakonske pretpostavke, ovo je jedan ogroman korak naprijed i puno će nam pomoći u poslovanju – prokomentirao je predsjednik Udruge ugostitelja Ante Vlašić model produljenja zakupa poslovnih prostora po isteku ugovora za još pet godina, a po završetku Frankovićeva susreta s ugostiteljima. Ipak, istaknuo je pet godina je premalo za ozbiljnu investiciju.

-Deset je godina bilo idealno, ali ako zakon propisuje pet, to potpuno razumijem. Iskreno se nadam da će prevladati zdrav razum i da će Gradska uprava produžiti ugostiteljima ugovore ako budu poštivali svoje ugovorne obveze. Produljenje nam daje sigurnost i olakšava poslovanje. Do sada nismo mogli ništa planirati – rekao je Vlašić.

Osvrnuo se i na ugradnju mastolovaca te na projekt ugostitelja i Vodovoda ‘Do not Flush’.

-Što se tiče mastolovaca, svatko tko bude imao neku tehnološku mogućnost, sto posto sam uvjeren da će ih ugraditi. Nije baš da imaju nekog izbora, a i mi svi želimo da to bude kako treba. Cijena mastolovaca kreće se od onih malih od 6, 7 tisuća kuna pa do 20 tisuća, s time da pražnjenje svakog mastolovca košta dodatno i vrlo je tehnički zahtjevno, a pogotovo u malim ulicama unutar jezgre. To je jedan od velikih problema s kojim ćemo se morati pozabaviti. Ali, u razgovoru s Vodovodom pokušat ćemo naći neku opciju da to pražnjenje mastolovca koje je poprilično neugodno bude što bolje. Sudjelovali smo u cijelom projektu ‘Do not Flush’. Stavit ćemo u lokale koji su unutar povijesne jezgre te naljepnice na unutrašnju stranu WC-a. Identični će se podijeliti i vlasnicima apartmana da se što više proširi svijest o očuvanju – naglasio je.

Po pitanju smanjenja javne površine za 10 posto, Vlašić smatra kako smanjivanje nečega samo da bi se smanjilo nema svrhe’.

-Smanjenje da bi se poboljšala prohodnost i povećali koridori razumijem, ali samo linearno smanjivanje da bi se svima jednako smanjilo, mislim da za to nema potrebe. Neće donijeti ništa bolje – rekao je predsjednik Udruge ugostitelja.

Što se tiče odredbe o puštanju glazbe na javnim površinama do 00.30 u festivalskim danima, Vlašić je istaknuo kako je to jedan korak naprijed, ali da je to opet daleko od onoga što misli da bi trebalo biti.

-Istraživanje je, koliko sam razumio gradonačelnika, rađeno na fiksne telefone u gradu, a znamo tko se javlja doma na telefon. To su uglavnom ljudi od 50 do 60 godina. Da su zvali na mobitele mlade ljude koji žive u gradu, vjerujem da bi rezultat bio puno veći. Iskreno, čudi me da 80 posto anketiranih nije bilo protiv, ali izgleda da naši lokalci ipak nisu toliki njorgavci – zaključio je Vlašić.

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist