Sport

ANTE DELIJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI ‘Ferreiri sigurno ide u korist jedna stvar protiv Ngannoua’

ante delija 1

Spektakularni PFL event u Riyadu događa se za dva dana – Ngannouov debi u PFL-u protiv Ferreire u meču za naslov prvaka u teškoj diviziji

Hrvatski MMA borac teške kategorije, Ante Delija, inače sa Zvekovice, za Net.hr rekao je više o meču. Prošlu subotu dobio je poziv za dolazak u Saudijsku Arabiju. Vadim Nemkov, nekadašnji PFL-ov teškaški prvak i Bellatorov poluteškaški prvak, majstor samboa (4 puta bio najbolji na svijetu), ozlijedio se, a kako je Nemkov bio zamjena ako se netko ozlijedi u glavnoj borbi večeri Ngannou – Ferreira, Delija je dobio poziv da uleti, da čeka i bude spreman za uletjeti kao zamjena u glavnu borbu. Međutim, kako je rekao, teško će se to dogoditi.

– Došli smo tu u utorak i sad čekamo, ako se nešto dogodi, neki ekces, da netko otkaže, onda mi upadamo. Spremni smo za bilo koga, iako ne vjerujem da će se to dogoditi. Sve ide po planu kako treba. Ako uletim, neću se predati, treniram, čekam, uvijek i protiv svakog idem na pobjedu, vjerujem da mogu pobijediti svakog, bilo koga na ovom svijetu – objasnio je Ante Delija, Hodajuća nevolja.

– Moj recept za Ferreiru je prije dvije godine, kad sam ga dobio u Walesu na PFL 8 priredbi, u meču za finale PFL-a, bio srušiti ga i završiti u parteru, što sam i učinio. Čitavu taktiku sam proveo u djelo, sve što smo tada i dogovorili – rekao je Delija. U tom meču mu je u kutu bio Mirko Filipović i Stipe Drviš.

No, poručio je kako je to bilo davno, a od tada je Renan Ferreira dosta napredovao…

Banner 300x250 DU 1

– Puno je bolji nego tada. Bori se protiv Ngannoua koji je imao težak nokaut protiv Joshue u boksu, sigurno da mu to ide u korist. Ferreira ima 5 do 6 pobjeda zaredom, znači u pozitivnom je nizu, ritmu. Kako bilo, bez obzira na sve, mislim da će ga Ngannou dobiti. Iz razloga što je imao dosta težih mečeva od Ferreire u karijeri. Puno je Francis iskusniji u teškim mečevima i moja je prognoza pobjeda Ngannoua – naveo je.

Ngannou je imao dva profi boksačka meča. Protiv Furyja je oduševio, iako izgubio nakon 12 rundi sudačkom odlukom, dok ga je Joshua nokautirao…

– S Tysonom Furyjem je napravio jako dobar boksački meč, ali Joshua ga je teško nokautirao. Mislim da će mu taj meč s Joshuom ostaviti veliki trag, ali vjerujem da će biti oprezniji protiv Renana Ferreire. Vjerujem da je on čitavo vrijeme to trenirao, da je 100% spreman i sigurno je motiviran da se vrati pobjedama nakon teškog nokauta. Sigurno je Ngannou motiviran. Ferreira nema što izgubiti. Ngannou je definitivno favorit. Ako bude borba na nogama, bit će zanimljivo. Očekujem da će meč završiti prije prije treće runde, da će netko biti nokautiran – rekao je Delija te naveo kako je 70-30 za Ngannoua, ali…

– Ferreira ima stvarno dobar osjećaj za borbu, za distancu. Na nogama može biti opasan za svakog, stvarno za bilo koga. Vidjeli smo kako je Badera nokautirao za 20 sekundi. Ngannou neće biti lako – zaključio je Ante Delija.

Pročitajte još

Jugaši u gostima izgubili protiv Strasbourga

Dulist

PRVI PUT DOMAĆIN Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu održat će se u Visočanima

Dulist

BRAVO! 13 medalja za Ju jutsu klub Dubrovnik!

Dulist