Zanimljivosti

ANE MLJEĆKA Kako je lijepo za rijet kad si u New Yorku: ‘Nađimo se u Dubrovniku’

00

Kako je lijepo za rijet kad si u New Yorku: ‘Nađimo se u Dubrovniku’ – napisala je voditeljica odnosa s javnošću za American Croatian Congress Ane Stražičić Rodriguez, poznatija kao Ane Mljećka povodom susreta s potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom.

Šuica i njene suradnice Antea Žeravica i Vesna Loncarić stigle su na The 2023 SDG Summit koji se održava od 18. do 19. rujna u New Yorku. S Anom Stražičić Rodriguez i njenim suprugom Luisom A. Rodríguez susreli su se u Restoranu Dubrovnik.

-Uz divno druženje razgovaralo se najviše o odnosima naših iseljenika i njihov utjecaj u promoviranju Hrvatske. Jedna od tema je bila i izložba pod nazivom ‘Hrvati ujedinjeni kravatom’ u EU Parlamentu koju organizira American Croatian Congress i koja je ovo ljeto vrlo uspješno organizirana po cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika sve do Vukovara. Restaurant Dubrovnik, čiji je vlasnik Željko Tomić s Lopuda, omiljeno je ijesto okupljanja Hrvata, a gospođi Dubravki Šuici posebno je drago svratit kad dođe u New York. U Dubrovniku se doista osjećamo k’o da smo u Gradu. U Restaurantu Dubrovnik serviraju se tradicionalna dubrovačka jela spravljena po receptima Željkove mame Tereze, piju se najbolja hrvatska vina, među njima i Melita i Malada s otoka Mljeta, još uz gitare kantautora Srđana i Vukana pjevaju ‘Volim ja moj Dubrovnik’. Zato volimo poć i rijet: ‘Nađimo se u Dubrovniku’ – istaknula je Stražičić Rodriguez.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist