Zanimljivosti

ANA PREBISALIĆ Treća u državi iz francuskog, a peta iz engleskog!

ana prebisalic09

Učenica osmog razreda Osnovne škole Marina Getaldića Ana Prebisalić nedavno je sudjelovala na dva državna natjecanja – iz francuskog i engleskog jezika. Iz francuskog je ostala treća, a iz engleskog peta, a ujedno je bila i jedina učenica koja je tom prigodom sudjelovala na dva državna natjecanja.

– Engleski sam počela učiti u vrtiću i nastavila dalje u prvom razredu sve do sada, a francuski sam uzela kao izborni predmet u četvrtom razredu. Moram reći da je bio mali razmak između ova dva natjecanja. Prvo je bio francuski pa onda engleski. Također, našla sam dobru ekipu, tako da smo se više šalili i družili, nego brinuli o rezultatima – rekla nam je ova nasmijana i vrijedna osmašica.

Na natjecanju iz engleskog jezika Ana je peto mjesto zauzela među 30-ak učenika iz cijele Hrvatske, a treće mjesto iz francuskog među 10-ak učenika jer, kako kaže, dosta manje učenika ući francuski jezik. Pripreme za ova natjecanja oduzela su joj dosta vremena, pa je izgubila dosta sati i iz ostalih predmeta

– Kolege u razredu nisu baš šokirani mojim uspjehom, a nisu ni pretjerano oduševljeni, ali čestitali su mi – dodala je ova učenica koja prolazi s 5,0.

S obzirom na zavidan uspjeh na ovim natjecanjima iz jezika, nije ni čudo da Ana razmišlja upisati jezičnu gimnaziju.
– Jako sam zadovoljna Aninim uspjehom. Sama činjenica da se plasirala na državno natjecanje iz jednog jezika bio bi izvanredan uspjeh. A kamoli dva. Ja sam uistinu ponosna na svoju učenicu, jer francuski uči tek petu godinu, a na vrlo zahtjevnom ispitu pokazala je iznimno znanje, briljirala je u sva tri djela natjecanja. Trebala je napraviti prezentaciju na zadanu temu i prezentirati je pred stručnom komisijom i auditorijem, tako da je uistinu postigla izvanredan uspjeh. Zaista sam ponosna –rekla nam je Anina profesorica francuskog jezika Stela Ajduković.

– Uzmemo li u obzir da engleski uči sva populacija, Anin je uspjeh izvanredan. Ispit se sastojao od više djelova, a Ana je na svima pokazala zavidno znanje. Konkurencija je bila izvanredno velika, imali su i razgovore s izvornim govornicima, morali su napisati eseje, pokazati upotrebu gramatike i test slušanja. Ona je i jedina učenica koja je sudjelovala na dva državna natjecanja iz jezika. Važno je da se izvrsno družila, stekla prijateljstva, što je bitno životno iskustvo – dodala je Luči Rilović profesorica engleskog jezika.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist