AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

ANA HRNIĆ I VLADIMIR BAKIĆ O OTKAZIVANJU ITB BERLIN-A Turistička slika bit će jasnija nakon uskršnjih blagdana

c berlinski sajam
Berlin

Turističkim zajednicama i subjektima su zavezane ruke. Ne postoje mjere izvan onih koje je propisalo nadležno Ministarstvo, a koje bi privukle veći broj turista u našu zemlju. Bilo kakve aktivnosti, pojačano oglašavanje ili snižavanje cijena je uzaludno. Teško da će išta od navedenog motivirati ljude koji su zbog epidemije koronavirusa COVID-19 odlučili ne putovati natjerati na suprotno. Ovakav stav stručnjaka potvrdilo je i otkazivanje vodećeg svjetskog putničkog i turističkog sajma ITB Berlin.

Stanje neizvjesno

Upravo u Berlinu svi turistički dionici trebali su se okupiti i sagledati posljedice virusa koji je onemogućio nesmetan tijek turizma ne samo nekoliko zemalja ili kontinenata već čitavog svijeta. Među njima je i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije te grada Dubrovnika koja je na Berlinskom sajmu prisutna gotovo 20 godina u sklopu državnog štanda, a samostalno nešto kraće. Kotizacija od oko 100 tisuća kuna što uključuje zakup prostora, izradu dijela štanda, cijenu puta i boravak informatora, uplaćena je, a o organizatoru ovisi hoće li uložen novac biti vraćen.

— Čitava turistička industrija je poprilično uzdrmana prije sve zbog izostanka poslovnih razgovora koji se tamo odvijaju. To dodatno otežava ionako nimalo laku situaciju s epidemijom koronavirusa COVID-19. U fazi smo iščekivanja. Svaka prognoza je nagađanje, a ne neki pouzdani izvor koji bi mogao naslutiti što će se iz svega izroditi. Susreli smo se s nečim što nije vezano uz uobičajene tržišne prilike već je posrijedi zdravstveno-sigurnosni problem – komentira za čitatelje DuLista Vladimir Bakić, direktor županijske turističke zajednice.

Više u tiskanom izdanju DuLista koji je na vašim kioscima od srijede!

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist