Sport

Ambiciozni KK Zadar – U novoj sezoni kreće lov na tri titule

promo1

KK Zadar uspješno je zadržao nositelje igre i ambiciozno ulazi u novu sezonu. Saznajte kakvi su izgledi kluba da osvoji titulu u HT Premijer ligi i ABA ligi.

KK Zadar postavlja visoke ciljeve

Kao trenutno jedan od najjačih košarkaških klubova u Hrvatskoj, KK Zadar s mnogo ambicija ulazi u novu sezonu, kako u domaćem prvenstvu, tako i u ABA ligi.

promo

Nema košarkaškog kluba u Hrvatskoj koji izaziva više strasti i emocija od KK Zadar. Bez obzira igralo se u Jazinama ili na Višnjiku, zadarski navijači definitivno znaju kako glasno podržati svoj klub i stvoriti atmosferu u kojoj je pravi užitak igrati košarkašku utakmicu.

Nema sumnje, Zadar je izrazito košarkaški grad, a svaki uspjeh omiljenog lokalnog kluba strastveno se slavi. A uspjeha je dosad bilo mnogo. Još u doba Jugoslavije ova je momčad bila redovito u samom vrhu ljestvice i okitila se sa šest naslova prvaka. U istom stilu nastavila je i nakon osamostaljenja, dodavši još četiri titule prvaka Hrvatske i osam naslova u Kupu Krešimira Ćosića.

Jedan od najvećih klupskih uspjeha bilo je i osvajanje ABA lige 2003. godine, a KK Zadar je znao igrati važnu ulogu i u Europi te se može pohvaliti plasmanom u polufinale Kupa prvaka još tamo sedamdesetih.

Kroz klub su prošle neke od najvećih legendi hrvatske košarke, poput Krešimira Ćosića, Giuseppea Giergie, Arijana Komazeca, Stojka Vrankovića i Dina Rađe, a posljednjih godina momčad unatoč ograničenom budžetu nastavlja biti važan faktor u domaćim i regionalnim natjecanjima.

To bi se samo trebalo nastaviti u sezoni 2023./24., u kojoj će Zadar ponovo ganjati tri različita trofeja, s dobrim izgledima da dogura daleko u svim natjecanjima u kojima se natječe.

KK Zadar: novosti o momčadi

U prošloj sezoni Zadar je na impresivan način stigao do titule prvaka Hrvatske, uvjerljivom pobjedom 3-0 u finalu protiv Splita. Taj dvoboj KK Split KK Zadar spada među najuvjerljivije finalne pobjede od osamostaljenja naše države. Za navijače u Višnjiku to je bilo posebno slatko. Možda je KK Jazine Arbanasi Zadar gradski rival, no pravo dalmatinsko rivalstvo prije svega postoji sa splitskom momčadi.

Osvajanje titule čini se da je ohrabrilo upravu koja je odlučila u svojim redovima zadržati glavninu svojih najvažnijih košarkaša. KK Zadar momčad tako će ponovo imati u svojim redovima MVP-a ABA lige Luku Božića, što garantira borbu za visok plasman u domaćim i regionalnim natjecanjima.

Trener KK Zadar Danijel Jusup moći će računati i na druge važne igrače iz prošle sezone, budući da su novi ugovor potpisali Karlo Žganec, Marko Ramljak, Adem Mekić i Dario Drežnjak.

Kad je u pitanju Luka Tomas KK Zadar se s njim razišao prije nekoliko godina i sada igra za Zabok, ali su pod ugovorom i dalje neki vrlo korisni igrači, kao što su Antonio Sikirić, Krševan Klarica i Arijan Lakić.

KK Zadar Fans, odnosno navijačka skupina Tornado imat će priliku bodriti i nekoliko novih košarkaša u redovima omiljenog kluba. To su Lovro Mazalin i Patrik Jambrović, od kojih trener KK Zadar Danijel Jusup očekuje da donesu dubinu u momčad i tako omoguće još konstantnije rezultate ove perspektivne družine.

U svakom slučaju, KK Zadar novosti ovog ljeta uglavnom su pozitivne za klub, zbog čega navijači jedva čekaju početak HT Premijer lige i ABA lige, kao i novo izdanje Kupa Krešimira Ćosića, svjesni da bi njihovi miljenici ove sezone ponovo mogli biti uspješni u borbi za trofeje.

Izgledi za osvajanje titula

Nema sumnje, KK Zadar momčad djeluje odlično uoči svojih prvih službenih utakmica u novoj sezoni, zbog čega vjerujemo da bi mogla biti važan faktor na parketu, čak i protiv najjačih regionalnih suparnika.

Za razliku od lokalnog rivala KK Jazine Arbanasi Zadar, družina Danijela Jusupa ima potencijal za visoke domete pa bismo je na kraju sezone opet mogli gledati u doigravanju ABA lige. Istina je, momčadi Partizana i Crvene Zvezde ponovo bi trebale biti glavni kandidati za osvajanje titule, no KK Zadar će ih sigurno namučiti u pojedinim utakmicama, pogotovo kad se bude igralo u Višnjiku.

U domaćem prvenstvu utakmice KK Split KK Zadar ponovo će biti nabijene emocijama i unaprijed im se veselimo, a u borbu za titulu zasigurno će se uključiti još Cibona i Cedevita Junior pa možemo očekivati mnogo neizvjesnosti na parketu.

Prije nego krene akcija, posljednja važna provjera za Zadrane je u rujnu. Kad je u pitanju 18. Memorijalni turnir Tomislav Knežević KK Zadar ciljat će na titulu, a suparnici će mu biti Split, Šibenika i Alkar.

U svakom slučaju, KK Zadar navijači imaju razloga za optimizam. Iako su klub godinama tresli financijski problemi, čini se da stvari idu na bolje. Dojam je da ova momčad Zadra može biti još bolja nego što je bila prošle sezone, a to znači da se isplati pažljivo je pratiti, bilo iz ljubavi prema košarci ili zbog tipovanja u sportskom klađenju.

Uglavnom, košarka je bez ikakve sumnje i dalje jedan od najpopularnijih sportova u Hrvatskoj, a KK Zadar spada među omiljene ekipe. Zato nije iznenađenje to što će brojne kladionice dvaput tjedno nuditi mogućnost klađenja na utakmice zadarskog kluba. Zadarski navijači to će svakako iskoristiti, jer oni se strastveno klade na pregršt različitih oklada vezanih uz svoj klub, od ishoda utakmice do individualnog učinka igrača. Ako dijelite njihovu strast, i vi možete iskušati svoje znanje na Internetu. Saznajte koje najbolje online kladionice dominiraju domaćim tržištem i podržite Zadar ili neku drugu momčad za koju vjerujete da je spremna za najviše domete!

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca