Crna kronika

Alkoholizirani vozač bacao zapaljene opuške kroz prozor, kažnjen s gotovo 1500 eura

policija mup vjezba 7

Nakon zaprimljene dojave građanina da vozač osobnog vozila BiH nacionalnih oznaka tijekom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor, policijski službenici Postaje granične policije Gruda su nešto iza ponoći u subotu, 17. kolovoza, na DC 8 u mjestu Gruda, općina Konavle, zaustavili navedeno vozilo kojim je upravljao 45-godišnji državljanin BiH, s privremenim boravkom u RH. Prilikom zaustavljanja, 45-godišnji vozač je naočigled policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored ceste, bacio upaljeni opušak cigarete.
Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja 45-godišnjak je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do jutarnjih sati nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.450,00 eura.
Od početka ove godine Postaja prometne policije Dubrovnik zbog bacanja opušaka kroz prozor vozila, što spada u prometne prekršaje i sankcionira se sukladno čl. 35 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirala je ukupno sedam osoba.
-Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dostavljenoj informaciji i apeliramo na vozače i putnike da nikada ne bacaju opuške kroz prozore vozila budući time u značajnoj mjeri povećavaju mogućnost nastanka požara, a time i ugrožavanja ljudskih života i nastanka velike ekonomske štete. Ako primijetite da netko baca opušak kroz prozor vozila, prijavite događaj policiji na broj 192 – ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

TJEDNO IZVJEŠĆE Poduzeto više od 1100 represivnih mjera

Dulist

Neprimjerenom brzinom ploveći jahtom preblizu obale, prouzročio je materijalnu štetu

Dulist

Preminuo sin Stipa Gabrića Jamba, mladi otac troje djece

Dulist