Zanimljivosti

ALEMKA, VILI, KRUNO I DAVOR SU NJEGOVI SUPERJUNACI Dječak Šimun nacrtao krizni stožer, Beroš ga nazvao!

djecak simun bozinovic beros junaci

Alemka, Davor, Kruno i Vili – imena su superjunaka koje je nacrtao osmogodišnji dječak Šimun iz Nuštra. Ali, nije riječ o tek običnom dječjem crtežu, već onom na kojem je maleni Šimun nacrtao svoje superjunake – članove Nacionalnog stožera civilne zaštite ministre Vilija Beroša i Davora Božinovića, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemku Markotić i ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka.

Dječak je odmah osvojio srca Stožera pa mu je na Twitteru odgovorio ministar Božinović podijelivši njegov crtež.

-Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti – odgovorio mu je ministar Božinović, a Vili Beroš otišao je i korak dalje te je dječaka nazvao na telefon, a prvo ga je pitao za koga navija, a onda i pohvalio što zna da se mora čuvati koronavirusa.

-Bravo, bitno je da ti znaš da je taj virus opasan i da mi radimo sve da pobijedimo taj virus i da ga više ne bude. A, znaš da si ti za mene superheroj. Čuvaj svoje starije i roditelje i upozoravaj ih da moraju držati razmak, da moraju prati ruke i da se moraju ponašati kako im mi dajemo preporuke. Bravo, Šimune. Zahvaljujem ti na lijepoj slici i puno te pozdravljam – rekao je dječaku ministar Beroš, a telefonski razgovor između dječaka i ministra možete pogledati na Dnevnik.hr.

Foto: Twitter/Davor Božinović

 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist