Aktualno

Aktivisti objavili: Imamo 7200 potpisa!

referendum595

Sedam dana bilo je dovoljno dubrovačkim aktivistima za prikupiti 7200 potpisa za referendum o projektu na Srđu.

Time se došlo vrlo blizu potrebnom broju, no kako su nam nedavno najavili aktivisti, potpisi će se skupljati svih 15 dana, odnosno do 15 veljače.
Kako je za duList još u utorak istaknuo Enes Ćerimagić, potpisi će se skupljati sve do 15. veljače, do kad je i zakonski rok, sve ako se i ranije uspije skupiti zakonom propisan broj istih. Nastavit će se dok bude interesa.

Nakon 15. veljače Organizacijski odbor za referendum zahtjev za njegovim raspisivanje zajedno s prikupljenim potpisima šalje Gradskom vijeću i predsjednici Olgi Muratti, koja u roku od 8 dana mora ustanoviti je li sve u skladu s propisima, te sve šalje na Ministarstvo uprave koje provjerava potpise i odlučuje o raspisivanju referenduma. Za taj posao Ministarstvo ima rok od 60 dana, propisan za državni referendum, pa se iz dubrovačkog Organizacijskog odbora nadaju kako će to biti i kraće za lokalni referendum. Tek tada, ako su zadovoljeni svi uvjeti Gradsko vijeće donosi odluku o raspisivanju referenduma, u roku od mjesec dana.

Ako se zadovolji cjelokupna procedura Dubrovčani bbi trebali odgovoriti na referendumsko pitanje: "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"

Pročitajte još

PREVENTIVNI PREGLEDI Pozivat će doktori opće prakse, odazovite se!

Dulist

Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva nakon pobjede protiv Grčke

Dulist

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Dulist