Grad

AKO PLATI DUG Grad seli Bušlju, u Ilije Sarake konačno škola

grad katedrala ilije sarake

Grad Dubrovnik je pred rješenjem situacije sa zgradom u ulici Ilije Sarake 7, koja se već više od desetljeća pokušava adaptirati za potrebe školstva. No, prepreka toj ideji je Ivo Bušlje koji živi u potkrovlju ove zgrade, bez pravne osnove, zbog čega se s Gradom Dubrovnikom našao i pred sudom. No, rješenje je na vidiku. Naime, pred gradskim je vijećnicima prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o najmu stana sa slobodno ugovorenom najamninom s Ivom Bušljem. Riječ je o gradskom stanu na adresi Antuninska 11, kojega bi o svom trošku uredio Grad Dubrovnik te ga potom dao u najam za života Iva Bušlje, njegove supruge i punice. Sve uz uvjet da Bušlje podmiri dugovanje prema Gradu od oko 250 tisuća kuna te istodobno preda Gradu u posjed stan na adresi Ilije Sarake 7.
Namjera Grada Dubrovnika je zgradu na adresi Ilije Sarake 7 adaptirati i urediti kako bi u njoj ponovno bila škola, kao što je to bilo u njenoj povijesti. Naime u prvoj polovici 20. stoljeća palača je adaptirana za potrebe Ženske osnovne škole u Dubrovniku. Nakon Drugog svjetskog rata zgrada se koristi za javnu i društvenu namjenu.

Nakon iseljenja – škola
Nakon adaptacije i uređenja ove zgrade, Osnovnoj školi Marina Getladića, koja danas djeluje na dvije adrese, omogućilo bi se uvođenje jednosmjenske nastave, ali i Gimnaziji Dubrovnik koja s osnovnom školom dijeli zgradu na Pločama.
-Adaptacija i uređenje predmetne zgrade u ulici Ilije Sarake 7 je od općeg društvenog interesa za Grad Dubrovnik. Navedeni stan Gradu Dubrovniku je prijeko potreban jer postoji neodgodiva društvena potreba za istim. Osnovnoškolsko obrazovanje je obvezno za svu djecu, a Grad Dubrovnik kao osnivač osnovne škole dužan je osigurati obrazovanje svim građanima – navodi se u prijedlogu odluke o kojoj će raspravljati gradski vijećnici 4. studenog.
Pred gradskim vijećnicima su i četvrte izmjene i dopune Proračuna za 2019. godinu, kojima se ukupni prihodi povećavaju za oko 17,5 milijuna kuna, odnosno s planiranog proračuna od 821.522.000 kuna na 839.094.900 kuna.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist