Aktualno

Ako piješ, ne vozi! Samo nazovi Plavi Taxi

plavi taksi taxi

‘Ako piješ, ne vozi, samo nazovi’ naziv je projekta kojeg provodi udruga Plavi Taxi Dubrovnik i Sigurnost u prometu. Naime, Sve je veći broj vozača kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog zakonskih zabrana, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, posebice nakon stupanja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik pokrenuli su pilot projekt ‘AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI’. Radi se o projektu koji se sada provodi treću godinu zaredom u kojem sudjeluju dva volontera s dva službena automobila, koji dežuraju vikendom petak na subotu i subotu na nedjelju i na poziv u vremenu od 20 – 23 sati prevoze pripite vozače kućama. PLAVI TAXI možete dobiti na broj 332 222.
– Ovaj projekt će se provoditi od 15. prosinca 2021. do 2.1.2022.godine, samo za područje grada Dubrovnika i Mokošice. Cilj navedenog projekta je ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom – poručili su.

Pročitajte još

‘BRAČNE MUKE IZ VIZURE RUKE’ Večeras u Studentskom teatru Lero

Dulist

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist

Prvi je dan klimatološke jeseni, a od jutra nas već ‘prži’ 30 stupnjeva

Dulist