Crna kronika

AKO PIJEŠ, NE VOZI ‘Plavci’ kaznili 16 osoba zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Policija Akcija Boninovo 7

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno također sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 554 represivnih mjera.

-Izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako je 171 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 81 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 31 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 34 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 42 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode iz policije.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist