Grad

‘Ako Lukšići neće koncesiju Grad će napraviti svoju žičaru!’

Žičara

Povjerenstvo za žičaru na sjednici održanoj u ponedjeljak iz studije sudskog vještaka jednoglasno je prihvatilo drugo od tri mogućnosti, odnosno srednje rješenje za određivanje koncesije za žičaru.
Kako je potvrdio gradonačelnik Andro Vlahušić, zaključak i sažetak studije sudskog vještaka je poslan Excelsa nekretninama, ali i na adresu ministarstva prometa i financija te DUUDI-ja.
– Nadamo se brzom odgovoru kako bismo prijedlog uputili na Gradsko vijeće. Prethodno žičara mora podnijeti zahtjev da joj se odobri koncesija. Ako ne podnese zahtjev, nema konceseije. Zasad ga nisu uputili i nisu baš nešto spremni ga uputiti. Vidjet ćemo ovih dana. Rekao sam im moj stav, da prihvate racionalan stav sudskog vještaka, a ako ne žele neka prodaju žičaru Gradu Dubrovniku – izjavio je Vlahušić, dodavši kako se točno zna kolika je vrijednost, a koliki troškovi žičare.
– Ako ne žele prodati Gradu, neka to pošteno i kažu. Tada Grad Dubrovnik ima jednostavnu mogućnost: napraviti novu žičaru s iste pozicije kod vatrogasaca i zapadne strane tvrđave. Dubrovniku je žičara prevrijedna. Napravili smo sve što je potrebno, četiri godine puštali smo da se vozi bez koncesije – istaknuo je Vlahušić.

Pročitajte još

GRADONAČELNIK KRITIČARIMA ‘Oborinska odvodnja ne može riješiti ekstremne padaline i plimu’

Dulist

STRAŠAN PRIZOR S PILA Momci, svaka čast! Pokušavali spasiti restoran od vodene bujice

Dulist

MATO FRANKOVIĆ O POPLAVAMA Ne izlazite iz kuća ako ne morate, nije gotovo!

Dulist