Crna kronika

AKO KRENE NA BURU IMAT ĆEMO VELIKI PROBLEM Simović: Orkanski vjetar sve poremetio

pozar plat zupa dubrovacka srpanj 2023 0

Požar i dalje stvara probleme u Župi dubrovačkoj te je vatrogasni zapovjednik DNŽ Stjepan Simović u večerašnjem Dnevniku HRT-a potvrdio da vjetar otežava situaciju, a rekao je i više o tome što dalje možemo očekivati.

– Orkanski vjetar u popodnevnim satima poremetio nam je sve što smo radili, sve je doslovce pošlo nizbrdo. Tako da imamo dvije fronte, istočnu i zapadnu koje se jako brzo šire i koje nam stvaraju velike probleme – naveo je Simović te dodao da je nužna žurba s obzirom na to da je Župa mala površinom, ima veliku naseljenost te je turistički razvijena.

– Puše jugo, pa bura i stalno ga miješa. Ako krene na buru, imat ćemo stvarno velikih problema. Stvari su za sada takve da ga ipak drži malo uviše, ali kuće su sve blizu i postoji određena opasnost, tako da moramo biti odgovorni – rekao je.

Napomenuo je da je problem iznad Vrela i iznad Plata gdje se vratio požar koji je krenuo prema BiH. Tako da je i na tom području sada jedna jako zahtjevna fronta.

Kanaderi su se zbog vjetra morali povući, ali pokušat će još par puta uzletjeti prije nego što potpuno odustanu.

– Cijeli dan su bila dva kanadera, ali im je jak vjetar cijelo vrijeme (…) Probat će još jednom ili dva puta ako može što uraditi – zaključio je Simović.

Foto/Video: Ivan Pozniak

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist