DuList IN

AKLAPELAŠI ODUŠEVILI Evo kako je bilo na subotnjem koncertu!

Aklapela 2015 11

Preko sat vremena Kazalište Marina Držića već četvrtu godinu za redom odzvanjalo je izvornom klapskom pjesmom u subotu, 11. travnja.

Koncert je počeo u 20.00 sati, a otvorila ga je dubrovačka klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, kojoj je ovo već četvrti nastup na Aklapeli. Koncert se nastavio pjesmama ženske klape Armorin iz Zagreba, sudionicima Aklapela 2012. a nakon njih su zapjevali pjevači klape Braciera, s Bola na Braču, koja se također imala priliku predstaviti dubrovačkoj publici na Aklapeli 2012. godine.

Među klupama i cvijećem dubrovačkih ulica, tradicionalne scenografije festivala Aklapela, na pozornicu su zatim izašle članice ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, a usllijedili su pjevači klape Mriža iz Splita.

Subrenum, Armorin, Mriža, Neverin i Braciera pet je klapa koje su nastupile u kazalištu Marina Držića i time zaokružile svjetovni dio koncerata festivala Aklapela.

Slijedi nam još koncert sakralne tematike u Dominikanskoj crkvi u nedjelju, 12. travnja s počekom u 12.00 sati, koncert poklon svim Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika.

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist