Aktualno

AKCIJA U PROSINCU Evo koliko su pripitih vozača taksisti besplatno odvezli doma

plavi taksi taxi

Udruga ‘Sigurnost u prometu’ i Plavi Taxi tijekom prosinca su provodili pilot projekt ‘Ako piješ, ne vozi, samo nazovi’.

– Prema svim podacima, volonteri Plavog Taxija besplatno su prevezli 23 vozača, koji su bili pod utjecajem alkohola, do kuća. Isto tako, najveći rezultat navedene akcije je taj što se u predblagdansko i blagdansko vrijeme nije dogodila teža prometna nesreća – istaknuli iz Udruge. Inače, radi se o projektu u kojem su sudjelovala dva volontera s dva službena automobila Plavog Taxija. Dežurali su vikendom, sa subote na nedjelju i na poziv su u vremenu od 00 do 02 sati prevozili pripite vozače. Pilot projekt se provodio tijekom četiri vikenda u mjesecu prosincu 2019. godine. Cilj navedenog projekta je bilo ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pogotovo u predblagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće s uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola.

-Posebna nam je čast i moramo obavijestiti građane da su projekt ‘Ako piješ, ne vozi’ u vrijeme adventa na području Zagreba preuzela i druga Taxi udruženja – navode iz Udruge. Projekt se nastavlja i tijekom siječnja 2020. godine.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist