Aktualno

Akademika Paljetka primio župan Dobroslavić

dobroslavic paljetak2

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas u Palači Ranjina u protokolarni posjet vrsnog hrvatskog književnika, pjesnika i prevoditelja,  akademika Luka Paljetka kojemu je dodijeljena ovogodišnja „Nagrada Vladimir Nazor“ za životno djelo u području književnosti.

Župan Dobroslavić čestitao je akademiku Luku Paljetku na dodijeljenom priznanju koje je svakako zaslužio budući da je svojim stvaralaštvom obilježio vrijeme u kojem djeluje, a njegova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske. Akademik Paljetak čestitao je županu Dobroslaviću na ponovnom izboru za dubrovačko-neretvanskog župana koji je, kako je kazao, zaslužen i nije slučajan.
 
Nagrada Vladimir Nazor hrvatska je državna nagrada koja se dodjeljuje svake godine za najbolja umjetnička ostvarenja u književnosti, glazbi, filmu, likovnim i primijenjenim umjetnostima, kazališnoj umjetnosti te arhitekturi i urbanizmu. Dodjeljuje se kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a nagradu dodjeljuje Odbor "Nagrade Vladimir Nazor" na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.
 
Odbor „Nagrade Vladimir Nazor“ na čelu s uglednim akademikom Milivojem Solarom na sjednici održanoj 24. svibnja 2013. godine odlučio je da nagradu za životno djelo u području književnosti dobije dubrovački književnik, pjesnik i prevoditelj, akademik Luko Paljetak kojemu je nagrada dodijeljena  19. lipnja 2013. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu.
 
Sastanku je nazočila i županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo.

Pročitajte još

ĐIR U CAVTATU Nitko se ne kupa, ali idealno je vrijeme za dugu šetnju oko Rata

Dulist

Duga obasjala nebo iznad Gruža

Dulist

KIDS ESCAPE ROOM DUBROVNIK Nova top destinacija za dječje rođendane!

Željka Krstulović