Grad

AGENCIJE NE MIJENJAJU STAV ‘Stupići su nelegalni, a mi i dalje želimo pregovarati’

pile stupici005

Nismo još dobili ponudu Grada Dubrovnika, ali u svakom slučaju ističemo kako su ti stupići nezakonito postavljeni.

Postavljanje stupića neće utjecati na naš dosadašnji stav jer su oni nezakonito postavljeni i ne postoje nikakvi zakonski uvjeti da bi se oni na tom mjestu mogli postaviti – komentirao je pravni zastupnik dubrovačkih turističkih agencija odvjetnik Ante Kačić posljednju odluku Grada Dubrovnika da na Brsaljama postavi stupiće, kojima se želi kontrolirati promet autobusa preko Pila. Kačić je dodao kako je što se njegove strane tiče, ‘otvorena platforma za pregovore’, za što se agencije zalažu od prvog dana.
– Jedino u partnerskom odnosu Grada Dubrovnika i agencija svi možemo ići naprijed. Loptica je na Sanitatu, koji su rekli da će nam dati ponudu, a mi je još uvijek nismo zaprimili. Nadamo se da će stići vrlo skoro – istaknuo je Kačić te dodao kako agencije nikad nisu bježale od razgovora.

‘Nije utemeljeno na zakonu’
– Mi smo već razgovarali, prvi kontakti su uspostavljeni i nastavljaju se i dalje. Mi smatramo da je odluka na Gradskom vijeću i gradonačelniku. Imamo svoje razloge koje iznosimo tamo gdje ih trebamo iznijeti, a zbog kojih smatramo da ovakav način komunikacije i donošenja odluke nije na zakonu utemeljen – zaključio je Kačić.
Podsjetimo, u posljednjem tjednu travnja na Brsaljama su postavljeni stupići kojima će se blokirati prilaz autobusima agencija koje ne žele plaćati njegov danak. Time je gradonačelnik Vlahušić otvorio novu stranicu u sukobu s agencijama koje odbijaju platiti sporni trošak zaustavljanja na Pilama po uvjetima koje im je Sanitat postavio. Inače, radovi na provedbi nove Vlahušićeve zamisli koštali su oko 200 tisuća kuna, a prema navodima iz gradske uprave prilaz će se blokirati agencijama koje imaju dugovanje u tekućoj godini.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist