Sport

Aedium započeo sezonu s tri medalje!

badminton cakovec natjecanje 300117 1

U subotu i nedjelju 28. i 29. siječnja u Čakovecu je održano prvo kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore. Ovim natjecanjem je započela nova badmintonska natjecateljska sezona.

Badmintonski klub Aedium nastupio je sa 4 igračice i igrača pod vodstvom trenera Ratka Galjera. Najuspješniji su bili Barbara Janičić i Marko Janičić koji su zajedno osvojili 3 medalje.

Kod mlađih juniorki (do 17 g.) Barbara Janičić je, zajedno sa suigračicom Irom Misir iz Velike Gorice, u konkurenciji ženskih parova osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.
U polufinalu su pobijedile par iz Zagreba Sadaić/Doko, a onda su u finalu bile bolje i od prvih nositeljica Martinuš/Rendulić isto iz Zagreba.
U istoj konkurenciji su nastupile Nikolina Kabiček i Maris Guca i u meču za treće mjesto izgubile su od para Sadaić/Doko i tako na kraju ostale četvrte.
U pojedinačnoj konkurenciji Barbara je zauzela 4. mjesto. U polufinalu je izgubila od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba,
a u meču za brončanu medalju poražena je od Antee Rendulić iz Zagreba. Nikolina i Maris su u pojedinačnoj konkurenciji dospjele do četvrtfinala, a onda su u razigravanju osvojile 7. odnosno 8. mjesto.

Kod mlađih kadeta (do 13 g.) Marko Janičić je osvojio dvije medalje. U pojedinačnoj konkurenciji je u meču za treće mjesto pobijedio Ivana Korundu iz Zagreba i tako osvojio brončanu medalju, a prethodno je u polufinalu bolji od njega bio prvi nositelj i kasniji pobjednik Roko Pipunić iz Zagreba. U konkurenciji muških parova, Marko je zajedno sa suigračem iz Čakovca, Marinom Lakićem osvojio srebrnu medalju, a u finalu je bolji od njih bio par Bazjek/Kukla iz Novske.

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist