Zanimljivosti

ADRIBUS stigao u Dubrovnik

adribus 260913(2)

Od Italije, preko Slovenije, Srbije, BiH i Albanije danas je u Dubrovnik došao Adribus.

Riječ je o projektu koji se financira iz EU fondova koji ima za cilj povezati mlade ljude na području Jadranske regije, jačati multikulturalne i međunarodne pristupe među mladima i uspostaviti mrežu između njih.

Autobus s 22 mlada sudionika od 18 do 29 godina izabranih iz partnerskih gradova projekta krenuli su iz Goricije – Italije, 18. rujna 2013. godine, te prošli kroz Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i pet talijanskih regija. U svakom gradu koji su posjetili, mladi sudionici ADRIBUSA bili su uključeni u različita događanja organizirana od lokalnih udruga mladih, posjetili su najinteresantnija mjesta i znamenitosti grada te imali priliku za razgovore i diskusije s političkim predstavnicima grada.

Misija ADRIBUSA je među svojim „putnicima“ potaknuti dubok i konkretan osjećaj što znači biti građanin, a naročito u međunarodnom okruženju građanin Europske unije, a iz Dubrovnika su sudjelovali Kristina Grbin i Marin Daničić, koji će se svojim suputnicima upoznati pobliže kako s poviješću starih obrta, tako i iznijeti i saslušati probleme koje percipiraju na krajnjem jugu Hrvatske.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1915. Rođen povjesničar i arhivist Bernard Stulli

Dulist

LAVINA KOMENTARA Sunčaju se? Ronioci? Užas! Zašto? Žive u svojoj vjeri i ne čačkaju nikoga!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1678. Umro diplomat i pjesnik Nikola Bunić

Dulist