Županija

A TREBALO JE MINISTARSTVO Županija iznašla sredstva za ogrjev

Drva za ogrijev i zimu

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je iz vlastite pričuve 57 900 kuna za isplatu troškova ogrjeva korisnicima koji se griju na drva u 2014. godini.

Naime, osiguravanje cjelokupnih sredstava za ogrjev (950 kn po korisniku) inače je obveza Ministarstva socijalne politike i mladih. Međutim ove godine Ministarstvo nije osiguralo sredstva za nove korisnike – 58 obitelji branitelja koji su promijenjenim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata prešli u nadležnost Centara za socijalnu skrb.

Županija se obraćala Ministarstvu s traženjem da se osiguraju dodatna sredstva za nove korisnike i time omogući uredne i pravovremene isplate cjelovitih iznosa bez umanjenja. Nažalost, Ministarstvo nije osiguralo dodatna sredstva te je time onemogućena isplata punog iznosa za sve korisnike koji na njega imaju pravo.

Dubrovačko-neretvanska županija je u želji da se ne umanjuju sredstva korisnicima pokušala pronaći rješenje, budući da u Proračunu nije ni trebala planirati tu stavku. Rješenje je pronađeno u proračunskoj pričuvi iz koje će se izdvojiti 57 900 kuna te time isplatiti svim korisnicima jednak zakonski iznos od 950 kn.

Županija očekuje da će Ministarstvo ubuduće svoje zakonske obveze podmirivati uredno i ne očekivati da ih umjesto Ministarstva pokrivaju oni čiji su proračuni mnogo skromniji.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist