Crna kronika

75-godišnjak preminuo od posljedica prometne nesreće

policija mup prometna686

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 630 represivnih mjera od čega izdvajamo 249 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 12 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 16 vozača i 8 vozila.

U srijedu, 11. lipnja u dubrovačkoj je bolnici od posljedica prometne nesreće preminuo 75-godišnji pješak, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 23. svibnja na Obali Pape Ivana Pavla II u Dubrovniku.

Jučer, 15. lipnja oko 17.15 sati 57-godišnja državljanka Češke je upravljala biciklom krećući se kolnikom ceste Dingač-Trstenik na Pelješcu kada je dolaskom do raskrižja u mjestu Borak izgubila nadzor nad biciklom i s istim pala na kolnik ceste te se tom prilikom teže ozlijedila. Nakon ukazane liječničke pomoći češka je državljanka zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Na području PU provedene su dvije preventivno represivne akcije i to u četvrtak, 12. lipnja akcija pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikla tijekom koje je izrečeno 86 represivnih mjera od čega 29 po akciji. U subotu na nedjelju 14./15. lipnja u vremenu od 22 do 6 sati provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača. Tijekom akcije prekršajno je sankcionirano 20 vozača od čega 5 zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost u prometu podsjećamo vozače da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na kolniku, uz posebnu pozornost prilikom pojave prve kiše nakon dugog sunčanog razdoblja kada cesta postaje skliska a zaustavni put se produžava.

Iz Policije apeliraju na vozače mopeda i motocikala da koriste zaštitnu kacigu i da ne voze slalom između vozila zbog čega ih drugi sudionici u prometu teže primjećuju.

Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu podsjećaju i savjetuju da cestu prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da ne prelaze cestu na znak crvenog svjetla za pješake na semaforu te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Pročitajte još

ZAHVALJUJUĆI DOJAVI GRAĐANINA Uhićen i prijavljen 67-godišnjak zbog masturbiranja poviše dubrovačke plaže

Dulist

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist