Kultura

6 sekundi ljubavi za Srđ

penjak kasavica

Dubrovačkoj publici svojim projekcijama video radova još će se jednom predstaviti Ivana Penjak Kasavica.

Ovog puta u studiju Let 777 na adresi Andrije Hebranga 7. Otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 21. prosinca. Ivana će publici predstaviti svoja četiri rada – Insight vision, Radjastan iz 2009., Zvijezde, Iž iz 2010., 6 sekundi ljubavi za Srđ, te 6 sekundi ljubavi za Ston iz ove, 2012. godine.

Ivana u pozivu za izložbu citira Nelsona Mandelu:
– Naš najveći strah nije uzrokovan osjećajem da smo nedorasli. Najviše se bojimo da smo preko svake mjere moćni. Ono što nas straši jest naša svjetlost, a ne naša tmina. Pitamo se: „Tko sam ja da budem darovita, sjajna, talentirana, nevjerojatna?“ Zapravo tko si ti da to ne budeš? Ti si Božje dijete. Tvoja skromnost ne služi svijetu. Nema ničeg prosvijetljenog u prezanju kako se drugi ljudi u tvom prisustvu ne bi osjećali nesigurnima.

Svima nam je predodređeno da blistamo, kao što to čine djeca. Rođeni smo kako bismo očitovali blaženstvo Boga koji je u nama. Ono nije samo u nekima od nas, ono je u svakome od nas. A kad dopustimo vlastitom svjetlu da sja, mi nesvjesno i drugim ljudima dopuštamo da čine isto. Čim se oslobodimo vlastita straha, naša će nazočnost automatski osloboditi druge.“
 

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist