Zanimljivosti

4000 turskih turista u Gradu za Bajram

turisti8805

Prema informacijama iz dubrovačkih hotela i putničkih agencija Dubrovnik očekuje oko četiri  tisuće turskih turista koji će u našem gradu provesti muslimanski blagdan Bajram.

Najveći broj dolazaka turskih gostiju najavljen je za period od  5 do 13. studenoga.
 
Prema najavama iz dubrovačke Zračne luke zabilježit će se 17 letova prema Dubrovniku, od toga najveći broj danas, 5. studenog i ponovo 9. studenog. Na Bajram 6. studenoga poletjet će iz Dubrovnika i 3 čartera prema Istanbulu sa brojnim hrvatskim turistima koji će provesti weekend u Istanbulu. 
 
Putničke agencije koje su organizatori dolaska turskih gostiju u Dubrovnik su Aragosa, Gulliver, Atlas i Kompas i Elite Travel. Gosti će biti smješteni u dubrovačkim hotelima Rixos Libertas, Valamar Lacroma Resort, Argosy, Importanne Resort, Ivka, Petka i RadissonBlu.
 
Kako najavljuju iz TZ Grada Dubrovnika za turske goste pripremljeni su programi obilaska grada Dubrovnika kao i program izleta u okolicu i regiju.
 
Turska postaje sve jače emitivno tržište za Hrvatsku, a Dubrovnik se može zaista pohvaliti da bilježi porast od 38 % više dolazaka i 27 % više noćenja u odnosu na 2010. Turski turisti su od siječnja do studenoga  ostvarili 19 618 dolazaka i 65 126 noćenja i nalaze se na desetom mjestu po broju dolazaka i noćenja. Ovo je rezultat  intenzivnog rada putničkih agencija i hotela u suradnji sa HTZ-om i Turističkim zajednicama grada Dubrovnika i Županije dubrovačko neretvanske.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist