Aktualno

3,5 milijuna ide za pothodnik na Ilijinoj glavici

kolegij3380

Nezgodno je u ovo vrijeme rebalansirati proračun, ali dogodile su se nepredvidive okolnosti zbog kojih to moramo učiniti i to u svrhu učinkovitosti i djelatvornosti proračunskih sredstava.

U ovom prijedlogu ukupni prihodi proračuna povećavaju se za 600 tisuća kuna, a ono se odnosi na povećanje planiranog prihoda od komunalnog doprinosa, zbog povećanog broja zahtjeva za legalizaciju zgrada – rekao je uvodno pročelnik financija Niko Pavlović na današnjem kolegiju gradonačelnika održanom uoči sjednice Gradskog vijeća.

200 tisuća kuna raspoređuju se na projekt spojne ceste Liechensteinov put i Josipa Kosora, a drugi je cesta Glavica –  Babin kuk, u iznosu od 400 tisuća kuna.

– Ulica branitelja bila je planirana u iznosu od  5 milijuna kuna u 2013. godini. Nedavno je došlo do spoznaje da se neće moći dobiti suglasnost konzervatora za uklanjanje zgrada, i zaključeno je da bi bilo nerazumno ta sredstva od kredita HBOR-a držati u rezervi i predložena je preraspodjela sredstava. Predlaže se preraspodjela za raskrižje i pothodnik na Ilijinoj glavici i i to s 3,5 milijuna kuna te milijun i 542 tisuće kuna za cestu Placa Gruž i hotel Petka – istaknuo je uz ostalo Niko Pavlović o rebalansu gradskog proračuna.  

– Prekjučer smo imali otvaranje ponuda za pothodnih na Ilijinoj glavici, i imamo 3 ponude, sve se uklapaju u financijske djelove. Vidjet ćemo hoćemo li ga graditi sada ili u jesen. Osigurana su sredstva, javni natječaj je završen, sva dokumentacija je pripremljena. Grad ima izdatih  220 lokacijskih dozvola. Čekamo mišljenja konzervatora i Ministarstva kulture vezano za rušenje kuća poviše Pila a to će vjerojatno trajati  godinama. Tu imamo osigurana sredstva,  a glupo je da stoje osigurana sredstva, a da nemamo podhodnik na Ilijnoj glavici – dodao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

 

Pročitajte još

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Broj vozila u gradu je neodrživ, potrebna stroža regulacija”

Dulist